Jeg har kjøpt ny sykkelvogn

Februar er da en helt naturlig måned å kjøpe ny sykkelvogn på!? Det syntes ihvertfall vi, så etter endel research gikk vi for SunBee Supreme XL.

For seks år siden kjøpte jeg en sykkelvogn fra norske Trygg. Denne var kjempefin og vi har brukt den masse, men ganske fort etter at vi kjøpte den klarte jeg å knekke nesehjulet. I tillegg har den stått mye ute og det har ikke trekket tålt, så den var ikke så vantett lenger. Trygg ser ikke ut til å eksistere som produsent lenger.

Nå som Lily skulle begynne i barnehagen trengte vi en vogn som både kunne brukes som sykkelvogn og trillevogn, og være vanntett. Derfor måtte det bli en ny vogn.

Vi ønsket oss en vogn i omtrent samme størrelse, men i tillegg til vanlig, eller istedet for ett «strollerhjul» ønsket vi oss muligheten til å ha ett barnevogns-framhjul, altså ett sånt som svinger. Jeg ønsket også å ha dempere siden vi kommer til å sykle endel på stier, og jeg ønsket ikke å betale mer enn tre tusen kroner.

Jeg sjekket selvfølgelig Finn for brukte vogner først, men det var ikke mye å oppdrive der i januar, så det måtte bli en ny vogn. Jeg vurderte en stund Yosemite vognen til Biltema, men endte opp med å bruke litt mer penger enn budsjettet og kjøpte en SunBee Supreme XL.

Hvorfor SunBee Supreme XL?

Her fikk vi mye for pengene, vi fikk i praksis alt vi ville ha for kroner 3144,-. Ett tips er å ikke kjøpe pakke hvor du får vogn+barnevognhjul. Det blir 300 kroner dyrere enn å kjøpe dem hver for seg…

Vognen er enkel å montere, ikke like enkel å slå opp og ned som Trygg Storebjørn vi hadde før, den var genial, men det er tre splinter som må tas ut og styrestangen bak må av, så foldes hele vognen sammen. Vognen er hovedsakelig i aluminium og tøy, så den veier bare 10,5 kilo (uten styrestang).

Den kobles lett til og fra sykkelen med samme type hengerfeste som for eksempel Trygg, Merida, Yosemite og flere bruker. Så det er lett å få tak i flere hengerfester om du har flere sykler. Dette var ett kjøpsargument for oss da vi har en gammel Merida-vogn stående på hytta.

SunBee Supreme XL bakfra
Vognen sett bakfra

På baksiden finner du en praktisk lomme der du kan oppbevare småting. Jeg bruker den primært til å oppbevare sykkellåsen vi bruker til å låse vogna i barnehagen med.

Under denne lomma (bak setene) finnes et ganske stort lasterom på 56 x 24 cm hvor du kan plassere for eksempel 3-4 handleposer eller en sekk. Du bare bretter opp trekket for å komme til.

I den lyse kupeen finnes to seter med justerbare fempunktsbelter. Hvis du bare har ett barn i vognen så kan du justere beltene slik at barnet kan plasseres i midten. Det krever litt innsats for du må snu på festene, men det gir jevnere vektfordeling og gir barnet mer armplass.

Strollerhjul vs barnevognhjul

Strollerhjul er jo fint om du skal bruke vognen til å jogge med, eller gå i litt mer ulendt terreng. Det er stort, stivt og har brems (som du monterer på styrestangen), men bruker du vognen hovedsakelig til å gå tur på asfalt og kanskje en tur innom butikken, så er strollerhjulet ganske upraktisk da det ikke svinger og legger til 30 cm i lengde.

Derfor kjøpte vi med barnevognhjul i tillegg. Dette hjulet svinger som ett vanlig fronthjul på en barnevogn og gjør vognen veldig enkel å manøvrere. Ulempen er at dette hjulet ikke kan låses i en retning og at det ikke er noen brems på det.

Her er ett bilde fra en skogstur hvor vi har gjort om beltene slik at barnet sitter i midten. Hun får mye mer boltreplass og er generelt sett mer blid 🙂

SunBee Supreme XL med trillehjul
Trilletur med barnevognhjulet

Skal du bruke vognen om hverandre som sykkelvogn og trillevogn så tar dessuten strollerhjulet og bremsewire veldig stor plass om du skal ha det med deg når du sykler. Barnevognhjulet forsvinner i lommen eller bagasjerommet bak barnet.

Den røde stroppen du ser på siden av vognen på bildene over er forøvrig ment som parkeringsbrems, du bare trer den igjennom bakhjulet når vognen skal stå stille.

Konklusjon

Dette er ikke vognen for deg som vil kombinere den med pulk, det finnes ikke som ekstrautstyr. Da må du se etter Thule eller Nordic Cab.

Dette vil jeg heller ikke tro er vognen for deg som ønsker å jogge mye med den, siden den er så stor. Da bør du kanskje heller se etter en smalere vogn for ett barn, fra f.eks. Thule eller Hamax.

Ønsker du derimot en god og stor vogn for fine turer med masse plass til en rimelig penge, da kan jeg lett anbefale denne vogna, men kjøp den med barnevognhjulet!

3 kommentarer om “Jeg har kjøpt ny sykkelvogn”

Legg igjen en kommentar