#ukasapp 08/21 – Discord

Discord startet som ett sosialt nettverk for gamere som en erstatning for gode gamle IRC. Sommeren 2020 skiftet de fokus og sikter nå på å bli en kommunikasjonsplattform for alle.

Discord er bygget opp rundt metaforene servere og kanaler i likhet med Internet Relay Chat (IRC). Discord har eksistert siden 2015, målet i starten var å gi gamere ett sted å chatte og snakke sammen. Tenk IRC + VoIP. Discord har rene chattekanaler, og rene VoiP kanaler (tenk Clubhouse). Du kan lett sette opp dine egne servere og kanaler og lage dine egne regler for din server.

Så kom pandemien og bruken av Discord økte voldsomt. Discord bestemte seg derfor for å «vaske bort» litt av gamer-terminologien og gjøre Discord mer mainstream:

Med over 100 millioner månedlig aktive brukere er Discord en av de største sosiale nettverkene og med sin distribuerte infrastruktur, frihet fra policies, algoritmer, likes og nyhetsfeed, så er det samtalen som står i fokus.

Bruker du Slack, Matter Most, Yammer eller Webex på jobben vil du antagelig kjenne deg litt igjen i Discord. Du kan også bruke discord akkurat der du vil, de har klienter for Android, iOS, Windows, Mac, Linux og i nettleseren.

Finne servere

Det finnes mange norske servere, men er du ikke bevandret i Discord er de ikke så lette å finne. En av de med mest norske brukere er nok Nerdelandslaget.

Du kan søke etter og joine servere på flere måter. Det finnes en søkemotor inne i Discord, men jeg har hatt størst suksess ved å bruke Disboard.org.

Last ned

Vil du chatte med meg? Du finner meg under taggen: Gauteweb#1854

Legg igjen en kommentar