Veldig billig gaming-mus

Hvor bra kan en gaming-mus til kroner 229,- egentlig være? Jeg kjøpte meg Deltaco DM210 på Clas Ohlson.

Til den nye gaming-PC’en vår trengte vi en ny mus. Jeg har en Razer Mamba Wireless fra før, men det bruker jeg på min jobb-PC, så jeg ønsket meg en gaming-mus med kabel som ikke kostet skjorta. Planen var en litt dyrere mus, men jeg endte opp med å ville prøve og se hvor bra mus man egentlig kan få for i overkant av ett par hundre kroner.

Dette er innstegsmodellen til den svenske produsenten Deltaco Gaming. Musa er veldig lett, den veier bare 70 gram. Den er sort og har hullete skrog for lufting så du ikke blir så svett i håndflaten. Det er også en RGB opplyst logo inne i musa, samt en lysstripe rundt musa og scrollehjulet.

Spesifikasjoner

Ledningen på musa er 180 cm og kledd med stoffisolasjon så du merker knapt ledningen når du spiller. Deltaco bruker en optisk SPC6651-sensor En polling-rate (oppdateringshastighet) på 1000 Hz. Knappene er Huano-brytere og musa har en maksimal DPI på 6400. DPI angir hvor mange piksler markøren flytter seg på skjermen når du forflytter selve musen en tomme, der høyere DPI gir høyere følsomhet.

Det finnes 6 forskjellige DPI-posisjoner å stille inn, 400, 800, 1200, 1600, 3200, 6400. Lavt tall gir høy presisjon. Høyere tall gir raskere bevegelser. Dette er lavere DPI enn de dyrere musene, men betydelig høyere enn en «vanlig» mus. Personlig holder dette i massevis for meg, jeg liker normalt å holde meg rundt 2000 DPI når jeg jobber og kanskje opp mot 4000 DPI når jeg spiller, så for denne musa holder jeg meg stort sett på det nest høyeste nivået; 3200 DPI. Dyrere mus kan du ofte stille inn helt nøyaktig DPI du vil ha, men jeg synes 3200 DPI er ett ganske passende nivå, så godt valgt av Deltaco.

På siden av musa er det to knapper for å gå frem og tilbake i nettleseren, eller hva du vil i spill. På toppen av musa er det en DPI-knapp for å gå igjennom nivåene og en RGP knapp for å endre fargene på lysene.

Deltaco programvare

Med programvare fra Deltaco Gaming kan du endre dette. Jeg har brukt programvaren til at knappene på toppen justerer DPI frem og tilbake og at fargene på lysene reflekterer nivået på DPI istedet for å bare være spraglende. På 3200 DPI som er min favoritt, lyser da musa i en dus lyseblå farge som jeg synes kler musa veldig godt ved siden av tastaturet mitt hvor jeg også har samme farge på lysene.

Konklusjon

Denne musa til latterlige kroner 229,- kan selfølgelig ikke konkurrere med Razer og andre spillmus til to-tre ganger prisen, men det er en overraskende god spillmus som ligger godt i hånden, har ganske perfekt trykk på knappene og har nok DPI til de aller fleste.

Dette er en enkel og billig oppgradering om du idag bruker en «vanlig» mus og ønsker noe bedre å spille med, eller bare vil ha en raskere mus som ikke du blir klam i håndflaten av.

En kommentar om “Veldig billig gaming-mus”

Legg igjen en kommentar