34 tommer med budsjett-gamingskjerm

Visste du at Norge er ett av de dyreste landene i verden å være gamer i? Da kan det være lurt å se litt på hva du får for pengene, og denne skjermen er mye skjerm for pengene!

Disclaimer: Jeg har fått låne dette produktet fra 2Tech.no kostnadsfritt for å skrive denne omtalen, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og har ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

En studie utført av Paxful for å finne ut hvor i verden det er dyrest og billigst å være gamer har avslørt at Norge er verdens nest dyreste land å game i. Likevel er vi både glade i å game, og ikke minst, vi er gode til å game!

Studien analyserte også tallet på prisvinnende esportspillere per million av befolkningen i 83 ulike land, som avslører at Norge har 173.4 prisvinnende esportspillere per million innbyggere. Dette gir Norge en sjuendeplass på tabellen over land med mest prisvinnende esportspillere.

Behovet for gamer-utstyr dukker opp

Da jeg var tenåring og i tidlig 20-årene var jeg også en ganske aktiv gamer (vi snakker nitti-tallet og litt ut på 2000-tallet) og for å få råd til en skikkelig gamer-PC så pleide jeg alltid å bygge maskinene mine selv. Gamer-skjermer snakket man ikke så mye om på den tiden, Det var VGA eller ikke VGA… 🙂

Nå er eldste datteren vår blitt syv år og har begynt å oppdage at det kan være veldig mye mer gøy å game på en PC enn på nettbrettet sitt og jeg har begynt å innse at jeg må sette meg inn i gamer-verden igjen og bygge en skikkelig gamer-PC. Jeg kontaktet min datters tremenning, en tenåring med eksepsjonell kompetanse på maskinvare. Han har satt sammen en liste over deler som vil gi oss en optimal budsjett-gamer-PC. Tusen takk Vegard!

Delene har ikke kommet ennå da det ser ut til å være for lav produksjon av budsjett-grafikkort i verden for tiden, så det byggeprosjektet får bli en egen bloggpost senere.

Tastatur og mus

Tastaturet datteren min har fått til å spille med er det minste (60% tastatur) fra Deltaco som jeg har modifisert litt. Dette får du kjøpt fra for eksempel Clas Ohlson og Max Gaming for underkant av 700 kroner, og av og til på tilbud. Merk at Max Gaming har tastaturet med både røde og brune brytere, mens Clas Ohlson kun har røde brytere.

Musa er en Razor Mamba Wireless. Jeg er veldig glad i Razor sine mus, dette er en av de rimeligste fra Razor som også er trådløs, men som kan brukes kablet om man ønsker det.

Skjermen!

Så var det skjermen da. Jeg husker når jeg var ung gamer, så var det stort å få seg en 4:3 17-tommer med Super-VGA. Dagens unge har ingen anelse om hva jeg snakker om…

Ett tips jeg gir mange som skal sette opp hjemmekontor for tiden er, sjekk ut alt som kalles «gamer» utstyr. Det er som regel svært bra, fullt på høyde med, og ofte litt bedre enn det som kalles «proff» utstyr, og overraskende ofte til en rimeligere penge. Det gjelder i høyeste grad også skjermer. Jeg har skjønt at oppløsning ikke er såå viktig, men at refresh-rate, 21:9, buet skjerm og mulighet til å montere på skjermarm er viktige sjekkpunkter.

Xiaomi Mi 34 gaming monitor sett forfra
Skjermen sett forfra

Derfor ble jeg veldig glad da jeg fikk denne Xiaomi Mi-skjermen inn til test fra 2tech.no.

For å ta spesifikasjonene først, her er noen høydepunkter:

  • 34″ WQHD (3440 x 1440)
  • Oppdateringsfrekvens: 144 Hz
  • Responstid: 4 ms
  • AMD FreeSync
  • 85 % NTSC-fargeskala
  • 2 x HDMI + 2 x Display Port innganger
  • AUX utgang

En ting verd å merke seg, er at det følger kun med en Display Port kabel selv om det er like mange HDMI innganger som Display Port, så noen (som undertegnede f.eks.) vil nok trenge å kjøpe en HDMI-kabel ved siden av.

Xiaomi har designet skjermen og stativet slik at ledningene blir svært godt skjult. Stativet er svært fleksibelt, du kan justere skjermen i alle vinkler. Det er også standard 100×100 VESA feste med medfølgende skruer om du ønsker å feste den på en arm eller veggeste istedet. Under testperioden stod den på pulten hos oss, men det er mulig jeg kjøper meg en slik skjerm uansett og da skal den på arm eller veggfeste.

Konklusjon

Jeg skal med en gang innrømme at jeg ikke har mye å sammenligne med. På kontorpulten min hos SuperOffice (som jeg ikke har sett siden sommeren 2020), så har jeg to helt rå 32 tommers 4K 16:9 Samsung-skjermer som er dyrere enn denne fra Xiaomi, og jeg hadde lett byttet dem mot denne skjermen om jeg kunne.

Jeg elsker det buede 21:9 formatet, det er så mye bedre å jobbe på enn 16:9. Jobbmessig på hjemmekontoret erstatter denne skjermen helt mitt behov for å bruke to skjermer.

Skjermen er krystallkar og fargene er fantastiske. Da med 144 Hz oppdateringsfrekvens som gjør den veldig god til å spille med, hva kan være galt? Den kunne kanskje hatt litt større oppløsning, men erfaringen min fra 4K skjermene på kontoret, er at ting rett og slett blir for smått, så jeg skalerer opp bildet istedet og det hele blir bare mer tungdrevet for PC’en.

OPPDATERT 02. JULI: Denne skjermen er faktisk så bra at jeg har bestemt meg for å kjøpe den selv! Det kan du også, billigst finner du den for tiden hos 2tech.no som endelig er inne på lager igjen.

4 kommentarer om “34 tommer med budsjett-gamingskjerm”

Legg igjen en kommentar