Chaoyang Sand Storm sykkeldekk

Breie sykkeldekk er gøy og veldig behagelig når du har elektrisk sykkel. Knastedekk når du sykler hovedsakelig på asfalt er ikke så gøy. Derfor kjøpte jeg disse dekkene.

Når du som meg, har en sykkel med den litt sære 20×4 dekkdimensjonen så finnes det ikke så mange alternativer å velge imellom. De aller fleste alternativene er knastedekk.

Veetire har skikkelig noen kule dekk uten knaster, men jeg synes disse hadde litt for lite mønster med tanke på norske forhold med vær og vind og halvdårlige veier med tidvis grus.

Ikke er det noen norske forhandlere (som jeg har funnet ihvertfall) som fører noe særlig med dekk i 20×4 dimensjonen. Derfor endte jeg opp med å bestille meg dekk på eBay.

Jeg valgte Chaoyang Sand Storm av flere grunner:

 • Dette er dekkene du kan velge å få om du bestiller en Mate X.
 • Jeg vet at Chaoyang lager gode dekk, det er samme produsent som mine piggdekk.
 • Jeg synes de ser ganske kule ut med sitt diamant-mønster.

Jeg bestilte dekkene fra en sykkelforhandler i Italia som selger mye dekk på eBay. Dekkene kom iløpet av en uke og ble levert på døra av Fedex. Billig ble det ikke, men dekkene er veldig fine.

Det var overraskende lett å skifte dekk, siden det er en fatbike så er det litt mer strevsomt å få dekkene av og på, men det gikk med helt vanlige dekkspaker av plast.

Disse dekkene er dimensjonert for å ha 20 PSI dekktrykk, så det fikset jeg med min Xiaomi elektriske pumpe før jeg satt dekkene på sykkelen igjen.

Chaoyang Sand Storm nesten ferdig montert

Siden sykkelen min har elmotor i navet på bakhjulet måtte jeg koble fra motoren før jeg tok av hjulet, det var en kontakt som satt ca 10 cm fra navet og ledningen var festet med en strips som jeg måtte klippe (og sette på ny etter montering).

Erfaringer så langt

Dekkene er fantastisk deilige å sykle med, de lager tilnærmet ingen støy og det er merkbart mindre risting når jeg sykler.

Diamantmønsteret i kantene gjør at sykkelen svinger lettere. Dette var veldig uvant de første par sykkelturene for jeg var vant til litt motstand fra de fire tommer breie dekkene når jeg svinger, mens med disse dekkene så er det nærmest som om sykkelen selv ønsker å svinge når man legger seg litt over på siden.

Jeg har prøvd meg litt på skogsveier og dekkene fungerer helt greit der også. Du spinner kanskje litt lettere enn med knastedekk, men så lenge det ikke er sti du sykler på, så fungerer de bedre på grus enn knastedekk fungerer på asfalt for å si det sånn.

For meg som primært sykler på asfalt så vil jeg si at dette er den desidert beste oppgraderingen jeg har gjort på sykkelen min, anbefales varmt om du har en 20×4 sykkel og primært sykler på asfalt!

4 kommentarer om “Chaoyang Sand Storm sykkeldekk”

 1. Hei hei. Hvor lenge har du hatt denne sykkelen og vil du anbefale northern lights sykkelen? Vet du om den er produsert i norge.leste di hadde verksted i oslo . Hvor mye veier den og hvor enkelt vil det være å sykle på den uten strøm? Kan bateri tas ut om man vil bruke den vanlig.?Jeg prøver finne en elsykkel til en grei pris og som varer( min første) .hilsen mayliss

  Svar
  • Hei Mayliss.

   Jeg har hatt sykkelen i ni måneder og brukt den hele vinteren. Jeg liker den godt, men det er jo en type sykkel du elsker eller hater, så jeg vil anbefale å prøvesykle.

   Sykkelen produseres som de aller fleste sykler, i Kina, men de har lager og verksted her i Oslo hvor du kan prøve og evt kjøpe sykkelen.

   Batteri kan taes ut men dette er ikke en sykkel som egner seg særlig for å sykle uten motor. Den er 25 kilo tung, veldig breie dekk og har høyt styre.

   Svar

Legg igjen en kommentar