God sparing med Nöffe

Da vår eldste datter (8) fikk bankkort i bursdagsgave lurte hun på hvordan hun skulle vite hvor mye penger hun har på konto. Svaret ble en elektronisk sparegris.

Hvor skulle vi bestille bankkort fra, det var det første spørsmålet. Det finnes nesten like mange løsninger for bankkort for barn som det finnes banker.

Vi valgte Sbanken rett og slett fordi der var det minst mulig byråkrati å få ett kortk. Hun får ikke konto i eget navn, kortet er bare knyttet opp mot en konto opprettet i mitt navn. Det er flere fordeler ved det, men en klar ulempe: Hun får ikke sjekket saldoen sin selv.

Vi snakket tilfeldigvis med naboene våre om dette og de tipset oss om Nöffe.

Sparegrisen Nöffe

DigitalNorway har skrevet en god sak om hvordan Nöffe ble til, så jeg siterer dem:

«Nöffe er en nylansert «digital fysisk sparegris» som er wifi-tilkoblet til barnas bankkonto. En høyttaler og en touchskjerm gir beskjed hver gang noen overfører penger til kontoen. Nöffe sjekker saldoen automatisk annenhver time, eller når du rister på den. Hvis du for eksempel har fått 56 kroner, dukker det opp en femtilapp, en tier og seks kronestykker på skjermen. Et trykk på snuten bringer deg til homescreen.»

Er du interessert i en god historie om norsk innovasjon så les hele saken hos DigitalNorway.

Konfigurasjon av Nöffe

Etter å ha fått Nöffe hjem så satt vi ham opp Det var ganske enkelt med mobil-appen. I appen fikk vi Nöffe opp på WiFi. Nöffe er ut av esken et Ad-hoc nettverk som du kobler mobilen din til, overfører WiFi innstillingene til ditt trådløse nett, også er Nöffe på nett.

Det er endel som har hatt utfordringer med det kan jeg lese av kommentarere på Google Play, her er ett tips fra min nabo:

Jeg hadde ingen problemer med tilkoblingen, men det går litt tregt og det kom opp en litt ulogisk feilmelding på Nöffe mens konfigureringen foregikk, så ha litt tålmodighet er kanksje rådet.

Så må du legge inn kontoen til barnet ditt i appen, altså den som du ønsker å vise saldoen på i snuta til Nöffe, og deretter konto(ene) du ønsker å kunne sende penger fra, typisk din egen lønnskonto eller lignende.

Sistnevnte trenger du bare sette opp om du ønsker å gjennomføre «straks-betalinger» fra Nöffe-appen. Du trenger ikke gjøre dette for å kunne overføre penger via nettbanken din selvfølgelig.

Nöffe mobil app

I selve appen når du har linket opp kontoer kan du legge inn ett gjøremål barnet kan få penger for og ett mål barnet kan få penger for. Dette er begrenset til en av hver og det er en begresning på hvor mange tegn du kan ha som navn. Begrensningen i antall tegn tror jeg har med at dette navnet dukker opp som en melding på snuta til Nöffe når du trykker på knappen i appen.

Konklusjon

Nöffe er veldig enkel i funksjonalitet og utseende, men han gjør det han skal, en flott måte for barna å vite hva de har på brukskontoen sin. Selve mobil-appen med overføring til konto synes jeg har rom for forbedringer.

Du kan for eksempel kun legge inn ett gjøremål barnet skal få penger for og «mål» funksjonen er overflødig. Jeg ville heller hatt to gjøremål enn enn gjøremål og ett mål, men aller helst muligheten til å legge inn 3-4 gjøremål. Det burde være mulig å få til, det er nok skjermplass i appen ihvertfall.

…men som sagt, du trenger ikke bruke appen til noe etter at Nöffe er satt opp, du kan bare overføre penger direkte fra nettbanken din istedet.

Legg igjen en kommentar