Roborock S6 robotstøvsuger

Det var på tide med en ny robotstøvsuger i heimen. Valget falt på Roborock S6 med våtmopp. Her er erfaringene etter en måneds bruk.

Disclaimer: Jeg har kjøpt dette produktet fra 2Tech.no med en personlig rabatt og linker derfor til produktet på deres nettbutikk, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og har ikke fått lese artikelen før den ble publisert og jeg har som sagt betalt for produktet selv.

Vi hadde en gammel iRobot Roomba 800-serie (husker ikke helt modellen, den var over fem år gammel) som vi ønsket å oppgradere. Den var fortsatt helt fin og lever nå ett godt liv hos mine foreldre, men vi ønsket en som var mer stillegående så vi kunne kjøre den om natten og ikke minst: vi ønsket en som også vasker gulvet.

Valget falt etter litt research derfor på Roborock S6 med mopp.

Selve støvsugeren

Når du ser på Roborock S6 så er det ingenting umiddelbart som står ut som noe spesielt. Den er svart (eller hvit, vi har den svarte modellen) og rund. Størrelsen er eksakt lik som iRobot sine, for den gamle støvsugeren vår passet rett opp i esken til Roborock.

I front kan du se kameraene som du kan bruke fra appen og på toppen er det ett rundt sensor-hode. Det er ingen display på støvsugeren og kun tre knapper. Det er meningen at du i praksis skal styre alt fra mobil-appen.

Roborock S6 demontert

På undersiden bak, der du ofte finner støvkammeret på andre støvsugere, finner du vannkammeret til Roborock S6. Støvkammeret finner du under lokket som du vipper opp på toppen.

Alt styres fra en app

Som sagt så styrer du alt fra appen, og herlighet så mye du kan fikle med denne støvsugeren. Her finner du alt mulig av innstillinger å flikke på, logger, betafunksjonalitet, etc, etc… Jeg har valgt ut noen skjermbilder under her som viser eksempler på varslinger, hovedskjermbildet, planleggingsdialogen og kamera/fjernstyringsfunksjonaliteten.

Skjermbilder fra appen

Støvsugeren har kameraer og sensorer så den lager ett kart av rommet/etasjen den støvsuger i og for hver tur den tar så tegner den opp hvite streker der den har gått. Hvis du ser på vårt kart over så er det flere områder støvsugeren ikke har tatt. Det er på grunn av en grind foran trappegangen som den naturlig nok ikke kommer forbi når den står åpen, samt at denne turen så stod det en leketralle i veien så den ikke fikk støvsugd rundt TV-stua vår.

Du kan som sagt stille inn alt mulig rart på denne støvsugeren, inkludert skedulering av når den skal kjøre, hvor hard den skal suge (vi kjører den fast hver natt, derfor står den på nattmodus hvor den er så stille at vi ikke våkner av den) og om den skal moppe og isåfall hvor mye vann den skal bruke.

Støvsugeren har også en artig funksjon hvor du kan fjernstyre den og bruke kameraet på den til å se.

Konklusjon

Alt i alt var dette en solid oppgradering for oss fra den gamle iRobot Roomba 8xx som vi hadde. Det viktigste for oss var egentlig at den var så stille at den kunne gå om natten siden vi når for tiden er flere på hjemmekontor og sånn sett aldri har noen tidsvindu på dagtid hvor den kan gå runden sin, samt at vi ønsket en støvsuger som kan moppe siden gulvet rundt spisestua blir ganske klissete til tider med en ett-åring i hus.

I forhold til våre ønsker så får Roborock S6 full pott! Jeg kan ikke komme på noe vi skulle ønsket at den gjorde bedre eller annerledes.

Roborock S6 får du kjøpt hos de fleste nettbutikker som selger Xiaomi-produkter, men billigst ser det ut til at du får den fra 2Tech.no. Følg med, de har stadig tilbud på denne og andre Robrock støvsugere.

Legg igjen en kommentar