Budsjett gaming-PC’en som ikke ble så «budsjett» likevel…

For ett par måneder bygde jeg en «budsjett gaming-PC» og skrev om den. Det varte ikke så lenge før den ble endel dyrere.

Du kan lese om mitt opprinnelige byggeprosjekt først og komme tilbake hit om du vil.

Det første jeg innså at jeg hadde bommet på, var lagringsplass. Jeg hadde tenkt at 512GB med lagring var nok, men det var før jeg innså hvor absurd store dagens spill er. Derfor kjøpte jeg etter bare ett par uker en Samsung SDD på 2TB.

Jeg hadde fra før en Xiaomi 34 tommers ultrawide skjerm til bruk på hjemmekontoret, nå har jeg koblet den til gaming-PC’en vår, så selv om dette var en skjerm jeg hadde kjøpt tidligere, så er det fortsatt en økning i totalkosten på PC’en.

«Budsjett-grafikkortet» jeg bestilte opprinnelig har fortsatt ikke kommet pga den verdensomspennde GPU-krisen (begynner å hate bitcoin-minere) og det brukte grafikkortet jeg hadde midlertidig begynte å irritere meg med støyen sin, samt at det er litt i svakeste laget for å dra rundt litt heftige spill i WQHD (3440 x 1440) oppløsning.

Så… jeg bestilte ett vesentlig dyrere grafikkort enn jeg hadde tenkt. Det har gått opp endel i pris pga GPU-krisen selvfølgelig, men likevel. Kortet jeg landet på, ganske tilfeldig fordi det var det eneste å få tak i som dekket mine krav (to skjermer, hovedskjerm i WQHD) uten å bruke opp hele kontoen, var Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6GB.

Gaming PC oppgradert
Selve PC’en

Hvis jeg regner litt grovt på det, så har jeg da økt den totale kostnaden på dette selvbygg-prosjektet med røflig sju tusen kroner… og totalkostnaden ligger vel nå på rundt 25.000,-.

Jeg vet du lett kan bygge gaming-PC’er til to-tre ganger den summen, men i mitt hode slutter det å være «budsjett» ett eller annet sted mellom femten- til tyvetusen.

Litt styling måtte det bli

Jeg klarte ikke dy meg helt da, så det ble en liten blå lyslist inne i selve kabinettet, en AKASA Vegas LED stripe og på baksiden av pulten satt jeg opp en RGB lyslist fra IKEA.

PC'en om kvelden
PC’en om kvelden

Hva blir neste?

Jeg ser at neste oppgradering nå antagelig blir CPU-kjølingen. Det som jeg trodde var den gamle GPU vifta viste seg å være nesten like mye CPU vifta. Jeg tror ikke jeg vil dra den helt ut til vannkjøling, så hvis noen har tips til bedre vifter enn den som fulgte med AMD Ryzen 5 3600 CPU’en, gi meg gjerne ett hint 😉

2 kommentarer om “Budsjett gaming-PC’en som ikke ble så «budsjett» likevel…”

Legg igjen en kommentar