Haglöfs L.I.M. regnjakke

Jeg har syklet hele vinteren, men for mange startet sykkelsesongen nå. I Norge regner det mye og da er det viktig å ha en god sykkeljakke som tåler regn.

Disclaimer: Jeg har fått dette produktet fra nettbutikken Addnature for å skrive en omtale og linker derfor til produktet på deres nettbutikk, men jeg har ikke fått noe betalt, de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og de har ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

Haglöfs L.I.M. er ikke en dedikert sykkeljakke, men når jeg så den så tenkte jeg at dette måtte være den perfekte sykkeljakken for meg fordi jeg ønsket meg en litt kul jakke som ikke så så «sykkel» ut. Jeg ønsket en jakke jeg kunne bruke til turformål, men som også hadde en sterk fin farge som gjorde meg synlig i trafikken i Oslo.

Jakken kommer i seks forskjellige farger, så da jeg fikk velge farge valgte jeg oransje. Grunnen til det, foruten at det er at den er godt synlig samtidig som det ikke ble så skrikende og «tradisjonelt» som den signalgule varianten.

Jakka er en regntett skaljakke basert på GORE-TEX Paclite 2L materialet. Det gjør at den puster godt når du er aktiv og er så myk og tynn at du nesten ikke merker at du har den på deg. Den varmer også litt, men er ikke veldig vindtett så da jeg syklet i 10 grader og regnvær, så hadde jeg en langarmet treningsgenser under jakken. Den er også litt ekstra lang over rompa, det er praktisk når man sitter litt fremoverbøyd på sykkelen.

Haglöfs L.I.M. jakke med brystlomme
Brystlomme

Er det en negativ ting jeg har å si om jakken, så er det at jeg savner flere lommer. Den har kun en lomme, en liten brystlomme, akkurat stor nok til å ha en kreditkortholder, i disse dager, ett munnbind, eller lignende. Jeg skulle gjerne hatt en lomme nederst på ryggen for eksempel.

Hetta er ikke av typen som er avtagbar, noen vil kanskje synes det er upraktisk, men det gir jakka ett tøffere preg så personlig er jeg veldig glad for akkurat det.

Jeg syklet i rengværet i en times tid her om dagen og det var ikke antydning til fukt på innsiden av jakken, samtidig som den pustet godt og slettes ikke føltes som noen regnjakke. Jeg vil anbefale å bruke denne som en skalljakke uavhengig av om det er fare for regn eller ikke, men skulle du ønske å kun bruke den som regnjakke så er den så tynn at den kan rulles sammen til en liten ball du kan ha i sekken eller sykkelveska.

Du kan kjøpe jakken hos Addnature.no for kroner 2639,-. For all del, det er ikke noen billig jakke, men den er så allsidig og god at jeg mener den er verdt prisen.

Hvis du tenker på størrelsene, det er jo alltid litt risiko ved det når man kjøper klær på nett; Jeg er 175 høy og veier 90 kilo. Størrelse «Large» passer meg helt perfekt, men vil nok også passe fint for folk som er litt høyere. Jakken er en ganske «normal» «Large» vil jeg si.

3 kommentarer om “Haglöfs L.I.M. regnjakke”

Legg igjen en kommentar