Fossil Collider Hybrid HR klokke

Savnet etter Pebble sine smartklokker har vart i flere år nå, men endelig har jeg en klokke som bringer tilbake noe av den gamle godfølelsen fra Pebble.

Fossil er ett amerikansk motehus mest kjent for sine klokker. Ikke fullt så kjent er det kanskje at de idag eier mange merker og lager lisensierte produkter for mange andre. De siste årene har de også satset ganske tungt på smartklokker basert på Wear OS og hybridklokker utviklet på egen plattform.

Hybridklokkene har til nå ikke hatt noen digital skjerm, så Collider Hybrid-serien er den første på deres egen plattform som faktisk har en skjerm for dialog. Skjermen er en eInk skjerm og derfor bringer den for meg assosiasjoner tilbake til den gode gamle Pebble som desverre fikk en brå slutt.

Fordelene med en hybridklokke er mange, for meg er det viktigste batteritid, de holder gjerne noen uker av gangen. Fossil Collider Hybrid HR skal i teorien holde i tre uker på en lading. Jeg har ikke hatt klokka lenge nok til å teste ut det ennå, men det er omtrent det samme som Withings hevder, og min Withingsklokke holder ett sted mellom 14 og 21 dager avhengig av bruk.

Helse og sånt

Smartklokker gikk ganske raskt fra å være klokker som skulle utvide mobiltelefonens funksjonalitet til å bli mer eller mindre rendyrkede treningsklokker med smartklokke funksjonalitet.

Er du ute etter en treningsklokke med smartklokke funksjonalitet, kan jeg med en gang si at dette ikke er klokken for deg. Jovisst, denne klokken har basics. Den teller skritt, kjenner igjen enkelte idretter, tar pulsen og måler søvnkvalitet. Dette viser den i noen enkle grafer og utregninger av kalorier forbrukt, men dette er ingen konkurrent til Fitbit, Garmin og lignende klokker.

For småmosjonisten som bare synes det er litt artig og ellers vil ha en fin klokke som gir deg varslinger når noen har postet noe morsomt på Twitter, så er dette derimot en kjempefin klokke!

Eneste kvalitative jeg egentlig kan si om helsefunksjonene, er at søvnmålingen er ganske lik som fra min Withings klokke, mens den hevder at jeg går endel flere skritt enn Withings sier. Withings registrerer endel flere idretter og har generelt mye bedre grensesnitt i appen sin for å analysere målingene, så vil du ha en lekker hybridklokke med helsefokus, sjekk ut den nye Withings Scanwatch.

Nerding med watch faces

Med en eInk skjerm åpnes det muligheter for personlig tilpasning av klokkene og det har Fossil levert på! Her finnes det mange såkalte «watch faces» å laste ned, samt at det er ganske enkelt å designe egne (som jeg har gjort med stormtrooper bakgrunnen på bildet i toppen av denne artikkelen).

Fossil appen

Bytte reim

Fossil Collider Hybrid HR kommer i svart og brun. Den svarte har en silikonreim, mens den brune har en reim som er i delvis silikon, delvis brunt skinn. Jeg valgte den svarte fordi jeg har flere reimer fra før som jeg ønsker å bruke på den.

Klokka passer til alle reimer i 22mm størrelse. Reima som følger med har quickrelease, så det er raskt og enkelt å bytte reim selv.

Fossil Collider Hybrid HR og varsel
Eksempel på varsling

Varslinger

Jeg ser denne klokka har fått litt kritikk på at du ikke kan interagere på varslinger på samme måte som med fullblods smartklokker som Apple Watch og Wear OS klokker. Dette bryr ikke meg noe, jeg har aldri helt sett hensikten med å drive å interagere med ett håpløst lite grensesnitt, eller enda verre, å måtte snakke TYDELIG til klokka for at den skal ta diktat.

Jeg liker å få tydelige varslinger som gir meg nok info til å vurdere om jeg skal ta frem telefonen nå eller om det kan vente. Og her skinner Fossil Collider Hybrid HR virkelig! Igjen får jeg skikkelig Pebble-følelsen når meldingene kommer over hele den lille runde skjermen.

Konklusjon

Jeg liker utseendet på klokka, klokkedesign er vel en svært personlig greie, men jeg liker den ihvertfall godt.

Batteritiden ser ut til å være veldig bra, uten at jeg har hatt den lenge nok til å si noe veldig vitenskapelig om den.

Helsefunksjonaliteten er helt på det jevne, du kjøper som jeg har sagt ikke denne klokka for å ha en treningsklokke.

Varslinger synes jeg fungerer helt strålende og vibrasjonen på klokka kan justeres så jeg våkner om morgenen, men det finnes ingen «snooze» funksjonalitet, det savner jeg også på denne klokka. Kom igjen da Fossil, dette fikk dere til på Skagen klokkene for svarte! (Fossil eier Skagen)

Uansett, til rett over to tusen kroner får du her veldig mye klokke for pengene, jeg er ihvertfall superfornøyd med kjøpet mitt 🙂

Du får kjøpt den blant annet hos Komplett og Watchia.

Legg igjen en kommentar