Glorious Model D- gaming-mus

Gaute (44) fikk ny spillmus til bursdag av mammaen sin… og jeg er veldig fornøyd! Her er en liten gjennomgang.

Tidligere har jeg skrevet om den kjempebillige gaming-musen min fra Deltaco. Hvor mye bedre er en mus som koster nesten tre ganger så mye?

Utforming av musen

Det er ingen revolusjon i designet her. Musen har en veldig tradisjonell utforming for høyrehendte brukere der den lener litt mot høyre. Det er en knapp på toppen bak scrollehjulet som styrer DPI-nivået og to knapper på tommelgrepet for å gå frem/tilbake i nettlesere og lignende. Det er alt av ekstra-knapper.

Musen er ekstremt lett og den har det etterhvert ganske populære «honeycomb» designet mange går for med masse luftehull på musen så du ikke skal bli så svett under spilling.

Musen har RGB belysning inne i kroppen av musa, langs sidene og inne i scrollehjulet. Noen vil kanskje synes det blir litt voldsomt, men heldigvis kan du justere det akkurat slik du vil.

Tilpasning av musen

Du trenger strengt tatt ikke installere noen ting om du liker regnbue-pulseringen og synes DPI-knappen har godt nok spenn, men hvis du vil tune RGB, DPI og knappeoppsett må du laste ned en liten applikasjon.

Glorious Model D App

Applikasjonen er enkel og grei å bruke. Du kan ha forskjellige profiler og du kan lage makroer for knappene, så her får du mer muligheter enn hos de billigere musene. For RGB kan du stille inn forskjellige lyseffekter, lysstyrke og farger som brukes, personlig liker jeg at musa har en enkel, dus blåfarge.

Det mest nyttige sånn bruksmessig er dog å endre DPI-nivåene. Du kan sette dem til akkurat hva du vil og akkurat hvor mange nivåer du skal ha, opp til seks nivåer.

Musen i bruk

Glorious Model D kommer i to modeller, D og D-, der D- er en litt mindre modell. Jeg har D- som jeg vil tippe de har utviklet med tanke på damer og yngre brukere. Jeg synes den er helt strålende for mine hender, men har du store hender kan det godt hende at du vil ønske deg den litt større musen.

Musa kommer også i glossy eller matt finish, jeg har matt og tenker at den ligger litt bedre i hånda enn en glossy mus vil gjøre.

Alle knappene synes jeg er helt perfekte å klikke på, de har akkurat nok «klikk» og det er ikke noe slark noe sted. Scrollehjulet har tydeligere tannhjul enn de fleste andre og det gjør det lettere å ikke scrolle for mye når du er litt stressa og skal skifte våpen raskt i ett spill for eksempel.

Glorious Model D- sett fra siden

Så langt er det ikke noe særlig unikt ved denne musen. Høy kvalitet i alle ledd, men ikke noe unikt. Det unike er ledningen. Dette er den mykeste, letteste ledningen jeg har vært borti. Det er nesten så det er vanskelig å tro at det faktisk er noen kobbertråder inne i stoffstrømpa.

Fordelen ved dette er at du nærmest ikke merker ledningen, du får en tilnærmet «trådløs» følelse når du spiller og bruker denne musen.

Denne ledningen er også eneste reservasjonen jeg har mot denne musa, hvor mye tåler denne ledningen? Jeg har en følelse av at det ikke skal mye til for å lage ett ledningsbrudd på den.

Konklusjon

Så… er denne tre ganger så bra som Deltaco-musa? Nja… de er nesten identiske i utforming, så de ligger like godt i hånda begge to. Jeg synes også «klikkefølelsen» er tilnærmet lik på knappene foran. Glorious Model D- har uten tvil ett vesentlig bedre scrollehjul og sideknappene gir en litt mer solid følelse.

Forskjellen gjør seg gjeldne med DPI-nivåene. Det å kunne justere nivåene til akkurat det du foretrekker gjør en stor forskjell, større enn man tror før man tester det selv. Denne musa går opp til 12.000 DPI, dobbelt så høyt som Deltaco-musa. Det er bare en gimmick for meg, jeg går aldri over 6000 DPI uansett, men det å kunne stille DPI’en akkurat der jeg vil ha den på nivåene gjør forskjellen og for meg, at den er verdt prisforskjellen.

Når du slenger på den absurd lette og myke ledningen som gjør at musa føles tilnærmet trådløs, så mener jeg at du faktisk får veldig mye mus for pengene her og vil trygt anbefale den til alle som vil gjøre en skikkelig oppgradering av mus, egentlig uavhengig av om du gamer eller ikke, men spesielt om du gamer noe.

Glorious sitt utvalg finner du for eksempel hos Maxgaming.no.

En kommentar om “Glorious Model D- gaming-mus”

Legg igjen en kommentar