Pimp my bike (for under tusenlappen)

Det er enkelte ting jeg lenge har hatt lyst til å bytte ut på sykkelen min, og det er holker, sadel og pedaler. Nå er det gjort og jeg er veldig fornøyd med resultatet.

Disclaimer: Jeg har fått disse produktene kostnadsfritt fra Bikester.no for å skrive denne artikkelen, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og har ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

Min elektriske sykkel er en relativt rimelig sykkel for elektrisk å være. Det er en Northern Lights F3 Max og jeg er veldig glad i den, men det er noen ting jeg ønsket å utbedre på den.

Jeg har også laget en video hvor jeg monterer utstyret, du kan hoppe rett til videoen om du ønsker det. Budsjettet var tusen kroner, hvor mye kulere kunne sykkelen bli for den summen?

Pedaler

Sykkelen min er en sammenleggbar sykkel, derfor har den også sammenleggbare pedaler. Disse er jeg ikke noe glad i og de ser billige ut, så jeg ønsket å bytte dem ut med noen helt enkle klassiske sorte pedaler i metall. Jeg endte opp med å velge Red Cycling Products PD01 pedaler i sort. Disse koster kun kroner 149,- men ser akkurat ut slik jeg ønsket meg, veldig klassiske og enkle.

Red Cycling Products SD01
Red PD01 pedaler

Jeg ble litt ivrig da jeg fikk pakken fra Bikester så jeg monterte pedalene på før jeg tenkte på å lage en video, men her er en god huskeregel når man monterer pedaler (jeg fikk tipset fra Facebookgruppen «Elsykkelens venner»):

Skru mot bakhjulet for å løsne, mot framhjulet for å stramme uansett side av sykkelen du er på. Pedalene skrus nemlig hver sin vei på høyre og venstre side.

Holker

Ja, eller håndtak da om du vil. Mange kaller det håndtak, inkludert Bikester.no, men det riktige begrepet er altså holker.

Jeg har alltid hatt lyst på sånne skikkelige holker i skinn. Ekte skinn er kanskje litt upraktisk på holker og veldig dyrt så jeg gikk for XLC GR-G11 Retro holker i brunt PCV-skinn med lysebrun grov tråd. Disse holkene er overraskende rimelige til kun kroner 169,-.

De sitter godt på styret og er superdeilige. Du finner et monteringstips i videoen nederst.

Ett lite men her; holkene er ganske tykke, så det blir antagelig mye tykkere grep enn du er vant til. Har du små hender og bruker hansker kan det hende at du synes de blir litt i tykkeste laget. Når det er sagt; jeg elsker dem!

Holker fra XLC
XLC GR-G11 montert på styret mitt

Sadel

Jeg ønsket meg matchende brun sadel til holkene mine. Mange kaller sadel for sete, men det korrekte begrepet er altså sadel.

Her finnes det igjen ett enormt utvalg å velge imellom hos Bikester.no og det er ganske mange kule og dyre brune skinn-sadler, men jeg falt tilslutt ned på en rimelig sadel i PVC-skinn som så veldig behagelig ut. Igjen ett produkt fra Red Cycling Products og denne sadelen heter City Comfort Plus.

Min sykkel er fulldempet så jeg ønsket meg ikke sadel med fjærer, men har du en sykkel uten demping bak så kan det være en ide å se etter sadler med fjærer. Uansett, sadelen jeg valgte ut både ser lekker ut og er veldig behagelig å sykle på.

Sadelen koster kun kroner 309,- og er sånn sett en ganske rimelig sadel, men likevel en klar forbedring fra den sadelen som fulgte med sykkelen!

Sadel fra Red Cycling Products
Red City Comfort Plus

Baklykt

Sykkelen min er kun utstyrt med en refleks montert på bagasjebrettet, men norsk lov krever at du har baklys om du skal sykle etter mørkets frembrudd. Derfor har jeg en stund lett etter en baklykt som kan erstatte refleksen på bagasjebrettet mitt.

Det finnes mange lykter for bagasjebrett, men alle jeg har funnet er laget for to skruefester mens mitt bagasjebrett kun har ett.

Løsningen for meg ble en Busch + Müller Secula LED baklykt som egentlig er designet for å monteres permanent på en bakskjerm ved å lage hull i bakskjermen og skru den fast.

Ved å skru av refleksen, skru på lykten i samme festet og bare bøye festet litt bakover synes jeg denne lykten passet perfekt til min sykkel. Igjen ett ganske billig alternativ til kun kroner 239,-.

Busch + Müller Secula
Busch + Müller Secula

Konklusjon og video

Totalt sett kom disse oppgraderingene på kun kroner 866,- og er ganske enkle oppgraderinger, men som gir god økning i bruksverdi og som jeg personlig synes gjør at sykkelen ser mye kulere ut. Pedalene ser kule ut, men det er mulig at jeg bytter ut disse senere med noen med litt større flate, for de er en anelse små for mine føtter.

Her er en video hvor jeg monterer utstyret på sykkelen min:

En kommentar om “Pimp my bike (for under tusenlappen)”

Legg igjen en kommentar