Sparkfox Atlas trådløs kontroller

Delvis tilfeldig kjøpte jeg denne kontrolleren fordi jeg ønsket meg en trådløs kontroller til PC’en som ikke trengte å bruke bluetooth.

Jeg sier «delvis tilfeldig» fordi jeg hadde lest om kontrolleren og merket meg at det var en god kandidat. Noen dager senere var jeg tilfeldigvis innom vår lokale Power butikk og så at det hang en enslig slik kontroller på stativet. Jeg følte at den ropte til meg og fikk bli med hjem i bytte mot kroner 649,- på vei ut døra.

Egentlig er jeg veldig glad i den latterlig billige kablede kontrolleren kalt Frostbite fra svenske Arrogant Bastard, men etter utallige fall i bakken har vibrasjonsmotoren antagelig løsnet litt, for den bråker noe voldsomt når den vibrerer.

Dessuten liker jeg bedre Xbox-stilen på tommelstikkene en den mer klassiske PS-stilen som er på Frostbite kontrolleren.

Så jeg har lenge vurdert å rett og slett bare kjøpe en Xbox-kontroller… men, så har jeg aldri helt litt størrelsen på Xbox-kontrollerne. Jeg synes de er litt store. Ikke at jeg har spesielt små hender, jeg bare synes de er litt store.

Inn kommer Sparkfox Atlas. En kontroller som er sterkt inspirert av Xbox-kontrollerne, på mange måter forvekslingsvis lik, bare mindre! Ja, den er litt mindre og det merkes godt når du holder den i hendene. Sparkfox har også spandert litt gummi på sidene så du får skikkelig godt grep på kontrolleren.

Sparkfox Atlas Wireless triggerknapper
Sparkfox Atlas Wireless

Jeg merket også fort kvalitetsforskjellen i alle knapper, spaker og joystikker. Alt føles, ihvertfall for meg, som topp kvalitet. Rett og slett mye for pengene allerede før jeg ser på tilkoblingsmulighetene.

Trådløs, trådløs eller kablet

Denne kontrolleren kan kobles til utstyret du bruker for å spille på tre forskjellige måter.

Med USB-dongelen så bruker du 2Ghz trådløs forbindelse. Dette er den anbefalte måten å koble til en PC og Xbox på. Du får tilnærmet ingen forsinkelse.

Det følger med en ledning så du kan koble den til PC’en med ledning. Da har du ingen forsinkelse, men en tre meter lang ledning å irritere deg litt over. Ledningen er dog tykk og isolert med flettet stoff.

Det siste alternativet er bluetooth og kan brukes mot Android enheter. Det være seg mobil, nettbrett eller TV.

Så lenge du bruker den trådløst så trenger du å ha 2 stk AA batterier i kontrolleren. Den slår seg av automatisk etter noen minutter uten bruk, det finnes ingen måte å slå den av på ellers. Det skal visstnok gå ann å bruke Xbox kontrollerne sitt oppladbare batteri på denne kontrolleren og da lade dem opp med den medfølgende USB-kabelen, men det har jeg ikke prøvd selv.

Du kan velge om du skal bruke kontrolleren med X-input eller D-input. Standard på 2,4Ghz sender og kabel er X-input. Da lyser kontrolleren på Windows-logoen Ved å holde av/på knappen inne i 3 sekunder skifter den til D-input. Da lyser kontrolleren på Android-logoen. For bluetooth støttes kun D-input, så da lyser kontrolleren på Android-logoen.

Konklusjon

Jeg er ikke god nok gamer til å utnytte kvalitetsforskjellen fra denne til dobbelt så dyre kontrollere fra for eksempel Razer og Microsoft. Antagelig spiller jeg ikke noe bedre med denne enn jeg gjorde med min to hundre kroners Frostbite kontroller heller, men det at den er trådløs, ligger så godt i hånden og gir en topp kvalitetsfølelse i alle knapper og analoge stikker gjør at jeg synes dette var en kjempegod investering som jeg trygt kan anbefale.

Eneste negative jeg kan komme på, er at den er litt kjedelig i helsvart. Det hadde vært kult med litt flere fargevalg enn bare svart. Det fine designet med de gode gummigrepene på sidene forsvinner litt når alt er sort.

2 kommentarer om “Sparkfox Atlas trådløs kontroller”

Legg igjen en kommentar