Disse PC-spillene spiller jeg for tiden

Jeg tok en pause fra PC-spill verden fra sånn ca. 2012 og frem til i år, så endel av titlene jeg spiller er spill jeg har siklet litt etter de siste 4-5 årene.

Jeg tok ikke pause fra spilling i ni år, det må jeg poengtere. I disse årene har jeg spilt på Mac (det var skuffelse), Playstation, PSP, diverse mobile flater og ikke minst retrospill med Raspberry Pi.

Men i år bygget jeg meg altså igjen en gaming-PC, noe jeg har hatt lyst til i flere år. Dette er spillene jeg spiller aktivt nå nesten ett halvt år etter at jeg bygde maskinen.

Grand Theft Auto 5

Jeg har alltid elsket GTA serien. Jeg har spilt/eid/piratkopiert alle spillene unntatt 4 og 5, så da PC’en stod ferdig bygget i mars så gikk det ikke mange timene før GTA 5 var kjøpt og installert.

Jeg har kommet såpass langt i spillet at jeg synes det har begynt å dabbe av litt og Online-delen føles det som om jeg har kommet for sent til festen til, men jeg simpelt hen ELSKER dette spillet. Skal jeg bare drepe litt tid, eller har lyst til å ha det gøy med meningsløs glad-vold så er dette spillet jeg går til!

FIFA 21

Fotballspill har alltid vært en fascinasjon for meg, så FIFA 21 var også ett av de første spillene jeg installerte.

FIFA har utviklet seg ganske enormt siden jeg satt og spilte FIFA 97, men samtidig beholdt identiteten og gjenkjenbarheten. Det er godt gjort!

Også har jeg skjønt at jeg er en av få som digger den nye «Volta» serien de har lagt til, altså løkkefotball og futsal.

Burnout Paradise Remastered

Jeg elsker bilspill, alltid gjort!

Dagens bilspill synes jeg som regel har altfor mye dårlig handling og rariteter rundt bilbygging, osv. For lite kjøring og enkelte spill har helt ødelagt kjørefølelsen (looking at you NFS).

…men så fant jeg Burnout Paradise Remastered. Burnout har alltid vært en av mine favoritt spillserier og her skuffer de ikke. Burnout Paradise City kom ut i 2008. Ti år senere, i 2018 relanserte de spillet med kraftig oppdatert grafikk.

Fokuset er mye moro kjøring og det er lett å vinne nye kule biler. Eneste jeg har å sette fingeren på, er at det ser litt rart ut at det ikke er en sjåfør i bilene.

Horizon Zero Dawn Complete Edition

OMG! Dette spillet er bare elsk! Spillet er utviklet av Sony og kom ut i 2017. Sony portet det til Windows ifjor.

Jeg har aldri fulgt noe med på de eksklusive PlayStation spillene siden jeg aldri har blitt helt komfortabel med PlayStation kontrollerne (eller kontrollere i det hele tatt egentlig). Det er derfor veldig spennende at Sony har begynt å porte sine egne PlayStation titler over til PC.

Det viser meg at jeg gjorde helt rett valg da jeg bygget en gaming-PC fremfor å kjøpe et konsoll.

Jeg har aldri helt vært RPG entusiast, men dette spillet er så vakkert laget med en fascinerende historie at jeg har problemer med å legge det fra meg.

Det har blitt noen veldig sene netter den siste tiden…

Konklusjon

Det er ett enormt tilbud av spill der ute og et generelt tips er kanskje at spill som er noen år gamle er minst like gøy idag, ikke minst fordi du antagelig kan spille dem med grafikk på Ultra uten å ha en altfor dyr PC. Billigere er det også å kjøpe topptitler som har noen år på baken.

Av de spillene jeg spiller mest er det kun ett spill som er fra i år, og samtlige har jeg kjøpt på tilbud. Av spillbutikker foretrekker jeg GOG (Good Old Games). Denne butikken har svært gode priser på spill som har noen år på baken, og spillene tilbys DRM-frie.

Jeg har testet ut forskjellige spillabonnement-tjenester, og den eneste jeg abonnerer på nå, er EA Play til 39 kr/mnd. Via det abonnementet fikk jeg 70% rabatt på FIFA 21, og jeg spiller Burnout Paradise Remastered gratis. Datteren min spiller SIM 4 gratis og Plants vs Zombies gratis.

En kommentar om “Disse PC-spillene spiller jeg for tiden”

Legg igjen en kommentar