Game & Watch: Super Mario Bros.

Min første Nintendo konsoll var Game & Watch: Fire Attack. Nesten 40 år senere har jeg kjøpt min andre Nintendo konsoll, også det en Game & Watch. Hvordan har serien holdt seg?

Game & Watch serien til Nintendo ble produsert fra 1980 til 1991. Konseptet var enkelt; en konsoll, et spill. Totalt ble det laget 60 spill i den originale serien.

I forbindelse med Super Mario sine 35 år og 40 år siden Game & Watch så dagens lys, lanserte Nintendo ifjor en remake av Game & Watch, men med Mario Bros 1 & 2, samt Mario Ball i fulle farger.

Nintendo har fått endel kritikk for at det ikke fulgte flere spill med, eller at det ikke er mulig å legge til flere spill, men jeg liker det rendyrkede konseptet. Det er sært, men tro til en plattformen.

Nå som de i år har annonsert Game & Watch: The Legend of Zelda, så har prisen på Super Mario Bros versjonen flere steder blitt nesten halvert og jeg tenkte det var lurt å sikre seg en mens de fortsatt er tilgjengelig.

Jeg kommer nok ikke til å kjøpe Game & Watch: The Legend of Zelda, for Zelda har jeg ikke noe spesielt forhold til, men kommer det en Metroid versjon som ryktene tilsier, så må jeg nok ha den også.

Hvordan er den å bruke?

Dette er jo ett entusiastprodukt, ingen tvil om det. Har du en Switch eller en moderne telefon får du en bedre Super Mario opplevelse av å kjøpe spillene på de plattformene.

Har du ikke vokst opp med Game & Watch tipper jeg sannsynligheten er stor for at du synes dette er ett ganske teit og unødig produkt.

Game & Watch; Super Mario Bros.
Game & Watch som klokke

For oss som har vokst opp med Game & Watch er dette en nostalgi-trip av de sjeldne.

D-pad’en, de små røde gummiknappene og måten den ligger i hendene, alt føles helt riktig. Vekten er til og med ganske lik som originalen.

Det eneste som skiller den nye serien Game & Watch fra de gamle ved første øyekast er fargeskjermen, USB-C ladeporten og den meget diskret powerknappen på høyre side.

Konklusjon

Det er kun to ting jeg savner:

  • Å kunne bruke den som vekkeklokke
  • Den lille innebygde kickstand’en originalen hadde

Ville jeg kjøpt Super Mario Bros versjonen til kroner 699,-? Overhodet ikke, så kjært forhold har jeg ikke til Mario, men til kr. 399,- synes jeg lett den er verdt prisen.

Kommer det en Metroid versjon vil jeg nok glatt betale fullpris 🙂

Easter Eggs

Tilslutt: Dette spillkonsollet har flere såkalte «easter eggs», altså skjulte ekstrafunksjoner eller muligheter som ligger skjult bak tastekombinasjoner. Den aller mest nyttigste tenkte jeg å fortelle om her, så hvis du vil finne dem helt selv, ikke les lenger!

De gamle Super Mario spillene er vanskelige, ingen tvil om det. De tre livene du starter med er det lett å miste fort slik at du må starte spillet helt på nytt. Hvis du ikke er en veldig god spiller så blir dette ganske fort irriterende. Heldigvis finnes det altså en skjult løsning for dette:

  • Når du står på spillmenyen til Super Mario Bros eller Super Mario Bros 2 og skal velge 1 eller 2 player, hold A-knappen inne ett sekund eller to og spillet vil starte opp med evig liv.

En kommentar om “Game & Watch: Super Mario Bros.”

Legg igjen en kommentar