Sykkelvesker fra Basil

Ikke bruk ryggsekk om du bruker sykkelen til og fra jobb, du blir bare svett på ryggen. Bruk heller en sykkelveske eller to.

Disclaimer: Jeg har fått noen av disse produktene kostnadsfritt fra Bikester.no for å skrive denne artikkelen, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og har ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

Da jeg kjøpte sykkelen min ifjor kjøpte jeg også ganske umiddelbart en ganske rimelig sideveske fra Basil. Nå har jeg også fått en dobbel veske tilsendt fra Bikester.no så jeg tenkte å si litt om begge og sammenligne fordeler og ulemper med å ha en eller to sidevesker.

Basil Malaga Side Bag 13L

Dette er altså vesken jeg valgte ifjor. Jeg kjøpte den av tre grunner:

  • Billig, kun kroner 329,-
  • Liten og stilig, jeg syntes den passet sykkelen min godt fordi den ikke så så sporty ut.
  • Lett å ta av og bære med seg inn på kontoret, det var derfor jeg ikke ville ha en dobbel veske.

I etterkant har jeg en gang klart å dra av det ene festet, men det var bare å skru på igjen, dog viser det at festeløsningen på denne sidevesken ikke er veldig solid. Dette er nok en veske som kun egner seg for forsiktig bybruk, ikke en veske jeg ville valgt å dra på tur i skogen med for eksempel.

Fordelen med Basil Malaga Side Bag 13L er hvor lett den er å hekte av og på og bærehanken til å bære den med deg opp på kontoret:

Basil Malaga som bæreveske
Basil Malaga 13L

Basil Urban Load Dobbel veske 48-53L

Jeg skal innrømme det med en gang, her tenkte jeg meg ikke veldig igjennom før jeg bestilte. Jeg har en sykkel med små 20′ hjul. Denne doble vesken er litt i største laget for min sykkel.

Vesken(e) er også litt plundrete å montere på, så dette er ikke en type veske som du tar av hver dag og tar med deg inn. Du fester den med stropper til toppen av bagasjebrettet og med borelåsbånd på nederste del av bagasjebrettet på hver side. En relativt knotete operasjon.

Jeg skal ta med meg denne doble vesken på hytta i sommer og teste den på den vanlige sykkelen jeg har der ute. Følg med for ny bloggpost om det iløpet av sommeren 🙂

Konklusjon og favoritt

Begge vesketypene har sine fordeler. Urban Load er kjempepraktisk ved at den er dobbel og sitter godt fast når du har fått knotet den på. Den er også skikkelig regntett og lett å skylle møkka av.

…men min favoritt i hverdagen av de to er nok Basil Malaga som er så lett å ta og og på og bære med seg inn. Den passer ganske perfekt til mitt daglige bruk til og fra jobb hvor jeg bare skal frakte med meg PC’en, regntøy og kanskje noe frokost fra bakeren på veien til kontoret. Den ser også veldig kul ut og passer godt til sykkelen min.

Jeg er dog litt skeptisk til kvaliteten på Basil Malaga når festet gikk så lett av, men til den lave prisen kan man vel ikke forvente mer. Jeg mistenker at jeg kommer til å bytte den ut etterhvert, men så lenge den holder er den helt topp for meg.

En kommentar om “Sykkelvesker fra Basil”

Legg igjen en kommentar