Hva er en «artisan keycap»?

Dette er nerding som grenser over i det komiske, vi snakker om dyre taster til tastaturet som i praksis er ubrukelige, men veldig moro.

En artisan keycap er rett og slett en «pyntetast» til det mekaniske tastaturet ditt. En artisan er som regel håndlaget i relativt få kvanta og som regel i resin eller metall.

En artisan keycap kan være alt fra en tast i leire formet og håndmalt som en hamburger til en relativt masseprodusert tast i metall med en logo på.

Dette er relativt dyre taster, vi snakker som regel om priser fra 200 til 400 kroner for én tast.

Darth Vader tasten du ser på bildet over her betalte jeg litt over 200 kroner + frakt for, fra USA og dette er en ganske enkel artisan. Denne er ganske enkel ved at den er støpt med gjennomsiktig resin først, også støpt i svart resin over der igjen slik at øynene og munnen til Darth Vader er gjennomsiktig og lyser opp om du har RGB lys på tastaturet ditt.

De mest avanserte er rene kunstverk i gjennomsiktig resin med for eksempel små fisk støpt inne i selve tasten.

Den andre artisan keycap’en jeg har, er støpt i resin, men så håndmalt på øyne og tenner:

Gendar Pokémon artisan
Gendar Pokémon artisan

Begge disse har jeg kjøpt direkte fra «kunstneren» på eBay, men Etsy er kanskje bedre egnet hvis du vil lete etter noe virkelig originalt.

Hvorfor skal du kjøpe en artisan keycap?

Ikke vet jeg… men gøy er det!

Husk at du må ha et mekanisk tastatur skal du drive med dette, og de aller fleste artisan keycaps har cherry-profil (kryss-feste), så det er også noe å tenke på om du først må kjøpe deg ett mekanisk tastatur.

Hvilke taster kan du bruke en artisan keycap på? Egentlig hvem som helst, men tasten blir jo som regel litt klønete å bruke etterpå, så det bør vel være taster du ikke bruker så mye. Jeg har dem på Esc-tasten på 60% tastaturene mine og på «Num Lock», «Screen Lock» og «Pause» knappene på TKL tastaturet mitt.

Legg igjen en kommentar