Sureflap Mikrochip Dualscan Connect

Ett veldig langt og fancy navn for en veldig fancy katteluke. Dette er katteluke gjort på den smarte måten.

Vi har lenge diskutert om vi burde hatt en katteluke eller ikke. Den forrige katten vår var inne hele natten og sjelden ute mer enn maks et par timer av gangen, mens den katten vi har nå, hun kan være ute ett døgn av gangen og mase om å gå inn og ut flere ganger iløpet av natten. Dermed har katteluke blitt veldig aktuelt.

Jeg er ikke grusomt handy, så vi ønsket å få den montert og vi ønsket en luke som ikke slipper inn andre katter enn vår katt. Etter litt søking etter luker og montører falt valget ganske raskt på Sureflap Mikrochip katteluke fra kattelukespesialisten.no. Bare noen dager etter bestilling kom verdens hyggeligste montør opp og monterte luka helt perfekt i den ekstra tykke frontdøra vår. Han måtte bruke ekstra lange skruer som han heldigvis hadde med seg og resultatet taler for seg selv.

Katteluke innsiden
Katteluka sett fra innsiden

Katteluka drives av fire stk AA batterier. Den har to knapper. Den ene er for å «parre» luka med katten. Har katten din en mikrochip i nakken, det har vår katt, så bruker du den og da er det bare å stille katta inntil luka så blir de «parret». Har katten din ikke mikrochip vil jeg først anbefale deg å gjøre det av flere grunner. Ønsker du ikke å mikrochip’e katten din kan du bruke en vilkårlig RFID-brikke du henger på halsbåndet til katten.

Når katten er parret opp med luka så vil den kun låse seg opp for katten din. Andre katter vil møte en stengt luke. Luka kan huske opp til 32 katter.

Sureflap Hub

Katteluke Hub
Sureflap Hub

Men moroa stoppet jo ikke med luka. Jeg oppdaget nemlig at du kunne koble en «hub» til katteluka som snakker med internett. Så det måtte jeg jo selvfølgelig også ha.

Huben er en søt liten sak med lysende katteører. Hub’en trenger strøm og ethernetkabel, ingen WiFi her desverre.

Den må også stå bare noen få meter unna katteluka. Den «parres» opp ved å trykke ned den andre knappen på katteluka (du husker jeg sa den hadde to knapper!?). Ørene på hub’en går fra å lyse rødt til grønt når parringen er suksessfull.

«Ørene» har en funksjon til, og det er å blinke hver gang katten går inn eller ut av katteluka.

Jeg har en mistanke om at denne hub’en snakker over bluetooth med katteluka, men jeg har ikke klart å finne noen dokumentasjon på det ennå.

Når hub’en er koblet til og lyser grønt er det på tide å laste ned Sure Petcare appen til din mobiltelefon. Etter å ha laget deg en bruker så finner appen hub’en og du er igang.

NB: Ønsker du ikke å bruke appen, kan du også bruke websiden surepetcare.io.

Sure Petcare appen

Det er her moroa starter. Fra appen kan du administrere kattene dine, legge til bilder, gi navn og eventuelt slette når den tid kommer.

Du vil se når katten din går inn og ut av luka, eller om katten bare titter inn i luka og går igjen. Appen fører statistikk over når og hvor lenge katten din er ute og du kan sette opp tider der katten ikke får gå ut i det hele tatt.

Har du en innekatt, kattunger, eller en syk katt som ikke får gå ut, så kan du lage regler for det også. Her er noen skjermbilder fra appen:

Skjermbilder fra Sure Petcare
Skjermbilder fra appen

Konklusjon

Dette er en dyr katteluke, ingen tvil om det. Vi snakker «luksusluke» til kr 1599,- pluss en hub til kr. 899,-. Oppå der kom montering siden vi ikke ville gjøre det selv, samt en ekstra lang tunnel og skruer fordi døra vår var så tykk.

Det er kun en ulempe jeg kan komme på, og det er at hub’en må være koblet til en ethernetkabel. Det kan være en dealbreaker for mange hvis man ikke har ett kablet nettverksuttak i nærheten av der katteluka skal være.

Jeg kan trygt anbefale kattelukespesialisten.no, de var raske til å svare, klare i anbefalinger og gode på monteringen.

Føler du deg komfortabel med å skjære hull i døra selv kan du nok fint klare monteringen på egenhånd.

Legg igjen en kommentar