#ukasapp 45/21 – Niagara Launcher

Jeg har skrevet om ganske mange forskjellige Android launchere, og dette er en som virkelig skiller seg ut, både i funksjonalitet og ved å være ekstremt gjennomført.

Hva er en launcher? I praksis er det hjemskjermen din. De fleste OEM leverandører av Android telefoner lager sin egen Launcher, mens noen bruker Google sin, den samme som du finner på Pixel telefonene.

Ved å endre launcher endrer du i bunn og grunn utseende og funksjonalitet på telefonen din. Mange launchere bringer lite nytt på banen og introduserer masse bugs istedet, Niagara er en av unntakene.

Niagara minner meg om gode gamle Nokia Z Launcher som Nokia av en eller annen uforklarlig grunn sluttet å utvikle og aldri puttet på sine telefoner.

Niagara har altså ikke en tradisjonell hjemskjerm, eller en tradisjonell app-skuff. Du velger noen favoritter som ligger på forsiden sammen med opptil én widget, resten ligger i en alfabetisk liste.

For hver app som ligger på hovedskjermen kan du også lage en liste over widget’et, apper og snarveier som dukker opp når du sveiper mot høyre. Dette gjør at Niagra Launcher har masse funksjonalitet, men som ligger skjult helt til du trenger den.

Niagra Launcher skjermbilder

Nigra viser også hva du lytter til for de fleste musikk og podcast-avspillere, og du kan få opp en oversiktelig og fin agenda med værvarsel ved ved å sveipe eller trykke, alt etter som hvordan du ønsker å ha det.

Den virkelige nytten kommer hvis du kjøper pro-versjonen til en ganske heftig prislapp på kroner 169,- og kombinerer med pro-versjonen av den fantastiske søke-appen Sesame som Niagara intergrerer helt sømløst med.

Niagara er lett den mest gjennomførte launcheren jeg har vært borti. Det er ikke mye å hente for «themere» her som liker å tilpasse telefonen til noe helt unikt, men en stilren launcher som fungerer helt feilfritt med en effektiv og spennende vri på grensesnitt.

Det eneste jeg savner er en oversettelse til norsk. Etter å ha kommunisert med utviklerne via GitHub viser det seg at oversettelsen finnes, men de har feilkonfigurert kompileringen, så ved neste oppdatering kommer komplett norsk oversettelse 🙂

Last ned

Som vanlig så er disse launcherene kun tilgjengelig for Android.

Legg igjen en kommentar