Arrogant Bastard Frostbite WL

Denne trådløse kontrolleren får du for tiden for latterlige kr. 199,-. Da kan den umulig være noe bra… eller?

OK, den koster egentlig kroner 299,90, men den har vært på tilbud hos Kjell & Co i vel over ett halvt år nå. Jeg har den kablede versjonen og har vært ganske fornøyd med den helt til den fikk litt for mange smell i bakken på grunn av at ungene rev den ned fra bordet stadig vekk.

Frostbite-kontrollerne har en litt sånn «playstation-look» med Xbox-knappelayout. Det er en 8-veis D-pad, to analoge styrespaker og 13 trykkfølsomme knapper. Turboknapp for raske bevegelser og en «home» knapp som starter opp Xbox Game Bar på Windows.

Dette er ikke en bluetooth-kontroller, men med en god gammeldags 2,4GHz radio. Dermed har du opptil 10 meter rekkevidde og svært god batteritid på det oppladbare batteriet. Det må nesten nevnes at det følger med en to meter lang USB-ledning i skikkelig vevet stoff for lading, og du kan spille mens du lader.

Layout og byggkvalitet

Som sagt har denne kontrolleren «playstation-inspirert» oppsett. Noen foretrekker det, noen foretrekker Xbox-varianten, men her er altså begge styrespakene plassert i lik høyde på kontrolleren og D-pad’en over den venstre styrespaken. Hva jeg foretrekker er jeg faktisk litt usikker på.

Arrogant Frostbite WL grep

Styrespakene er gummiert, ellers er kontrolleren i svart og blå plast. Den føles litt «billig», men det tror jeg har mest med tyngden, eller mangel på tyngde. Dette er en lett kontroller til å være trådløs, antagelig fordi den ikke har det største batteriet akkurat (30mA), men når du først kommer igang og spiller, så er ikke dette noe du tenker på.

Kvalitet på knappene

Jeg synes ikke kvaliteten på noen av de vanlige knappene eller styrespakene står noe tilbake for den tre ganger dyrere Sparkfox Atlas kontrolleren jeg har, kvalitetsforskjellen merkes på trigger-knappene. Frostbite sine triggere er litt harde å trykke inn, hvilket antagelig er en smakssak, men jeg merker også at den venstre triggeren knirker litt.

Konklusjon

Joda, til en knapp tohundrelapp så får du mye for pengene. Det er det ingen tvil om.

Hadde jeg kjøpt denne før jeg kjøpte Sparkfox Atlas kontrolleren, er det ikke sikkert jeg hadde kjøpt Sparkfox Atlas i det hele tatt, selv om Sparkfox Atlas uten tvil er en bedre kontroller.

Det eneste jeg egentlig har å utsette, er litt kort batteritid og at det er litt vel mye motstand i trigger-knappene. Dog synes jeg det kan være en fordel når man spiller bilspill for eksempel, du trykker ikke nødvendigvis gassen like lett i bånn. I sloss-spill og lignende hvor millisekundene teller synes jeg derimot det er en klar ulempe at triggeren er ganske hard.

Arrogant Frostbite WL forfra

Så løp og kjøp? Ja, hvis du ikke har en kontroller idag og er usikker på hvor mye du kommer til å bruke den, eller er på jakt etter en billig kontroller nummer to for Windows til gjester, så kan jeg varmt anbefale Arrogant Bastard Frostbite WL.

Legg igjen en kommentar