Mine favoritt-launchere (Android)

I Android-universet kan du ganske enkelt endre store deler av grensesnittet ved å endre «launcher», eller det mange kaller startskjermen.

Ønsker du å fornye telefonen din uten å faktisk måtte kjøpe ny telefon? Enkleste måten å gjøre det på er å bytte launcher.

Det finnes mange spennende launchere for Android med svært forskjellig funksjonalitet og grensesnitt.

Det hører kanskje litt snålt ut, men det er faktisk det viktigste grensesnittet mellom deg og telefon, så hvorfor nøye seg med den halvdårlige løsningen som jeg ofte synes mobilprodusenten har lagt inn?

Jeg har prøvd mange launchere opp igjennom årene og jeg har skrevet om en del av dem. Her er mine tre favoritter som jeg stadig kommer tilbake til. Jeg tar dem i rekkefølge fra venstre til høyre relatert til bildet øverst i artikkelen.

Microsoft Launcher

Omtrent samtidig som Microsoft begynte å gi opp sin egen mobilplattform, Windows Mobile, begynte de å utvikle tjenestene sine for Android-plattformen og kjøpte noen svært gode eksisterende apper (som SwiftKey). En av disse var Arrow Launcher, idag bare kjent som Microsoft Launcher.

Lever du i ett Microsoft univers med Microsoft 365 abonnement, så er denne launcheren genial. Gjør du ikke det, er dette fortsatt en av de aller beste launcherene «rett ut av esken». Masse god funksjonalitet, masse tilpasningsmuligheter og en tilnærmet feilfri brukeropplevelse.

Rett og slett en god oppgradering uansett hvilken mobiltelefon du har! Bare sørg for å skifte søkemotor fra Bing til noe annet

Action Launcher

Action Launcher er ett enmanns-prosjekt, så i motsetning til Microsoft Launcher vil du her oppleve noen feil og heng av og til. Til gjengjeld får du kanskje den mest sexy launcheren for Android rett ut av esken.

Her er det mye automatiske tilpasninger av farger og ikoner bare ved å skifte bakgrunnsbilde, i tillegg kan du tweake på nesten alt mulig. Action Launcher har vært min go-to launcher i mange år.

Niagara Launcher

Jeg hadde tidlig beta-tilgang på Niagara Launcher for to år siden da jeg tenkte at endelig var det noen som videreførte konseptet til den aldri lanserte Nokia Z Launcher. Jeg droppet den fort fordi den var altfor minimalistisk.

Idag derimot, to år senere, så er dette blitt en fantastisk launcher! Ut av esken fremstår den svært minimalisisk, men det er å mye moro å tune på og hele opplevelsen fremstår svært gjennomført og feilfritt.

Dog er dette en helt annen brukeropplevelse enn du er vant til, uansett hva mobiltelefon du har hatt før, så brukeropplevelsen kan nok ha en noe høy terskel for noen, men tar du imot launcheren med åpent sinn og gir den en sjanse, så vil du finne en veldig mye mer effektiv måte å finne apper og funksjoner på enn du har opplevd før.

Konklusjon

Joda, det er mange gode launchere som sikkert hadde fortjent en pallplass, Nova for eksempel, og ikke minst SmartLauncher, men dette er nå mine tre absolutte favoritter utfra mitt perspektiv.

Har du aldri byttet launcher før? Prøv Microsoft Launcher. Liker du å fikle med tilpansninger, prøv Action Launcher og tilslutt, har du lyst til å prøve en helt ny brukeropplevelse og bli mer effektiv? Prøv Niagara Launcher.

Alle tre kan prøves og brukes helt gratis, men Action Launcher og Niagara Launcher har endel funksjonalitet som blir låst opp mot en liten sum penger. Begge er vel verdt prisen, synes jeg, selv om Niagara Launcher nok vil oppfattes som noe «dyrt».

Hvilken er min absolutte favoritt? Nå for tiden er jeg ikke i tvil, Niagara Launcher Pro:

Niagara Launcher med endel tilpasninger.
Mitt Niagara Launcher oppsett

Legg igjen en kommentar