Harman Kardon Citation Multibeam 700

Årets julegave til oss selv var en ny lydplanke til å ha under TV’en. Etter å ha tenkt lenge og vel, gikk vi for min favoritt-produsent av lydutstyr.

Harman Kardon Citation Multibeam 700 er en såkalt «smart lydplanke» som kan spille lyd på tvers av enheter og har Google Home integrasjon. Faktisk er den så knyttet opp til Google Home at installasjon og oppsett gjøres via Google Home appen, Harman Kardon har ingen egen app.

Google Home med Harman Kardon

Oppsettet var enkelt og greit, man må bare ha litt tålmodighet for det tar litt tid når Google Home hopper mellom trådløse nettverk, oppdaterer firmware og sånt. Jeg har koblet lydplanken til TV’en med den medfølgende optiske kabelen.

Lydplanken fungerer som Chromecast Audio enhet og som Google Assistent. Dog har jeg slått av mikrofonen, jeg stoler foreløpig ikke nok på disse assistentene til å la den lytte til alt som foregår i stua.

Multirom, multidingser…

Denne lydplanken har som mange andre mulighet til å synkronisere musikken på tvers av trådløse enheter i samme serie. Hos Harman Kardon kaller de dette «Citation». Vi har nå i første omgang bare kjøpt denne ene lydplanken, men jeg innser at vi nok også må ha en basskasse etterhvert, og ikke minst den rålekre bærbare Citation 200 høytaleren!

Lydkvaliteten på lydplanken er helt super. OK, det mangler litt dybde i bassen, så det må vi utvide med om ikke altfor lenge kjenner jeg, men jeg har aldri hørt stemmene i filmer og TV-serier så klart før og lyden føles virkelig som den kommer fra «hele rommet», ikke fra planken når vi slår på surround simuleringen.

Lekkert utseende

Harman Kardon lydplanke under TV'en.

…og ikke minst, dette synes jeg er den lekreste lydplanken i butikken, jeg vil si at dette er en av lydplankene med høyest WAF. Vi valgte modellen i sølvfarget plast og grått stoff. Den ser virkelig flott ut der den ligger under TV’en (som vi i samme slengen monterte på veggen, skjønner ikke hvorfor vi har ventet så lenge på å gjøre det).

Det følger med en fjernkontroll, men jeg har ikke helt sett nytten av den, så den har havnet i roteskuffen. Jeg synes det er veldig praktisk at jeg nå kan styre både Nvidia Shield’en vår og lydplanken fra samme appen (Google Home), men de fleste andre i huset vårt foretrekker fortsatt fjernkontrollen til Shield’en.

Konklusjon

Harman Kardon Citation Multibeam 700 er en lekker lydplanke med sylskarp og god lyd, bra brukervennlighet og skyhøy WAF, men de fleste vil nok ønske seg noe mer bass, meg selv inkludert, så den trådløse sub’en til Harman Kardon blir uten tvil neste gadget-investering.

Legg igjen en kommentar