Hvilke spill skal jeg kjøpe i 2022?

Her er de tre (kanskje fire eller fem) spillene jeg med hundre prosent sikkerhet skal kjøpe iløpet av 2022 for min Windows PC.

Jeg har spilt dataspill (som jeg fortsatt kaller det) i nærmere førti år. Jeg liker godt gamle klassikere, også når de blir tatt videre i ny drakt. Derfor er listen over spill jeg garantert skal kjøpe meg i 2022 også preget av det, og er ikke nødvendigvis veldig nye titler.

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat fascinerte meg enormt første gang jeg spilte det på midten av nittitallet en gang. Dette kampsport-spillet som først og fremst er kjent for blodige effekter og sine enormt oppfinnsome og grusomme «fatality» avslutninger der du avslutter kampen med å drepe en forsvarsløs motstander på de mest bestialske måter.

I 2019 kom foreløpig siste installasjon av spillet og nå er det på salg, så det skal definitivt inn i samlingen!

God of War

Da jeg kjøpte meg en Playstation Portable tilbake i 2005 så var ett av spillene jeg spilte aller mest God of War. Spillbarheten og atmosfæren i God of War fascinerte meg enormt den gangen.

Endelig er det nyeste spillet i serien (opprinnelig sluppet for Playstation i 2019) lansert for Windows plattformen og du kan vedde på at jeg skal ha det!

Cyberpunk 2077

Da jeg bygde meg en gaming PC for snart ett år siden var det dette spillet jeg hadde i tankene, men så kom omtalene og spillet viste seg å være fullt av feil, spesielt for PC plattformen.

…så jeg la kjøpsplanene på hylla, men så kom det noen patcher på slutten av 2021 og det skjedde noe i omtalene til spillet. Borte er visstnok de fleste, eller ihvertfall de alvorligste feilene og brukerne har begynt å gi spillet de lovordene jeg hadde forventet.

Så nå, ett år etter lansering tenker jeg at jeg endelig skal investere i Cyberpunk 2077, må bare vente til neste gang det er på tilbud hos Steam 😉

Er det alt?

Med disse tre spillene på disk, så tror jeg at jeg har nok å finne på i 2022, men man vet jo aldri hva som kommer og frister etterhvert som året strekker seg ut.

Jeg hadde jo i 2021 gledet meg veldig til Forza Horizon 5, men så ville det ikke engang starte opp uten å kræsje, så jeg fikk kjøpet refundert og kjøpte Forza Horzon 4 til 70% rabatt på Black Friday. Det kan vel hende at jeg prøver meg på nytt med femmeren iløpet av året.

Så ønsker jeg meg veldig at Space Marshals 3 kommer ut til Windows PC, men hvis ikke, leter jeg fortsatt etter noe lignende type spill for PC plattformen.

…også må jeg jo innrømme at Elden Ring og Dying Light 2 ser veldig spennende ut.

En ting jeg er veldig spent på, er nå som Sony har portet to av sine største suksesser, Horizon Zero Dawn og God of War, for PC. Kommer de til å følge opp? Begge kommer jo med nye titler til Playstation senere i år.

5 kommentarer om “Hvilke spill skal jeg kjøpe i 2022?”

 1. Hei Gaute!
  Jeg er nok litt eldre enn deg, men jeg har med stor interesse fulgt med på det du skriver. Spesielt om teknologi og tema knyttet opp mot IT, programmering … Men, jeg ser også at du er samfunnsengasjert og har et hjerte for rettferdighet ++ (slik jeg tolker det). Derfor kunne det vært interessant å høre deg drodle litt rundt det jeg tenker om dataspill: mye vold og krig! Mye ondskap som skal ut, eller? Jeg er selv ikke et spillmenneske, men forstår at spillet i seg selv kan fenge. Spørsmålet mitt er derfor om det MÅ handle om å nedkjempede (gjerne drepe) motstanderen?

  Svar
  • Hei Einar. Først og fremst, tusen takk for gode ord, det var veldig hyggelig!

   Så til dataspill:

   Jeg skal ikke prøve å gjette hvor gammel du er, men er du litt eldre enn meg, så lekte du sikkert cowboy og indianer når du var liten. Lekte med pistol og pil og bue. Eller kanskje dere lekte politi og røver? På kino så du kanskje western-filmer og filmer om andre verdenskrig?

   Vold og krig har fascinert mennesker i all tid, bare se på filmverden. Noen av tidenes mest populære filmer handler om vold og krig, Cleopatra, Ben Hur, Apokalypse Nå, Max Manus. Skuespillere som John Wayne, Clint Eastwood, Arnold Schwarzenegger, serier som Derrick, M.A.R.S., Kodenavn Hunter, osv, osv, osv.

   Spillverden reflekterer dette. Spillverden er minst like variert som film og TV-serie verden.

   Det finnes uendelig mye mer spill en bare vold og krigsspill. Du har relasjonsbyggingsspill som SIMS og Civilizations, humorspill som Larry Laffer og Human Fall Flat, bil-racing spill som Forza og Grand Turisimo, sportspill som FIFA og NHL, hestejentespill som Star Stable, osv, osv, osv…

   Målet med de aller fleste spill er ikke å drepe motstanderen, men å løse ett mysterium, redde verden og lignende. På veien til målet er et ofte, som i filmverden overdrevent mye vold, men det er ikke volden i seg selv som er målet.

   Personlig liker jeg filmer og serier som inneholder mystikk, krig og sci-fi, og det gjenspeiler seg også i min smak for dataspill.

   Svar

Legg igjen en kommentar