Jeg tester Obos Nærkontor

Lei av hjemmekontor, eller ønsker et alternativ til å dra helt inn til byen noen dager? Obos har lansert «nærkontoret» og jeg har testet det ut for en dag.

Konseptet er i praksis kontordeling, ikke helt ulikt Mesh, Regus og lignende, men litt mer personlig. Istedet for et stort bygg i sentrum hvor du kanskje leier en eller flere faste plasser til firmaet ditt er nærkontor et mindre kontorlokale i ditt nærmiljø som du kan bruke av og til når det passer deg.

Jeg har ikke inntrykk av at Obos helt har landet prismodellen ennå, så hva kostnaden blir for bedrifter eller privatpersoner vet jeg ikke i skrivende stund. Fokus på denne bloggposten vil derfor kun være brukeropplevelsen jeg hadde torsdag i vinterferie-uka.

Obos Nærkontor Lambertseter

Mitt nærmeste nærkontor er på Lambertseter Senter. Fra vårt hus på Mortensrud er det bare en 10 minutters sykkeltur unna med elsykkel (det går litt fortere opp bakkene med elsykkel enn Google Maps estimerer).

Google Maps
Min sykkelrute

Det er fire Bikely-bokser for sikker parkering av sykkel på forsiden av senteret, men jeg fikk ikke disse til å virke. Obos Nærkontor har en fin inngang rett fra parkeringshuset, jeg ville veldig gjerne sett ett sykkelbur her som man kunne sette syklene i med samme lås som selve nærkontoret.

Lambertseter Senter sin garasje
Inngang fra garasjen

Nå måtte jeg låse sykkelen til stativene ute på gata. Ikke den mest sikre løsningen for en dyr elsykkel, men de står såpass offentlig til at jeg følte det likevel som relativt trygt.

Finne frem til kontoret

Kontoret er i andre etasje på senteret. Det er en god forklaring på nettsidene til Obos, men jeg leste ikke den om morgenen og det er bare et bittelite skilt inne på senteret som jeg heller ikke la merke til, så jeg ringte Obos og fikk veldig god veiledning av en meget hyggelig dame som var på tråden helt til jeg fant riktig dør.

Jeg har egentlig bare en ting å utsette på å finne frem til kontoret og det er at det godt kunne vært et litt større skilt inne og en eller annen form for skilting på utsiden. Jeg kom to timer før senteret åpner, så det føltes litt ulogisk å gå inn i ett mørkt senter.

Kjører du bil til nærkontoret kan du altså parkere i andre etasje og gå rett inn en egen inngang til nærkontoret. Her kunne det også vært ett litt større og tydeligere skilt.

Låse seg inn

Obos Nærkontor bruker appen Unloc. Du får en «nøkkel» når du registrerer deg. Jeg tipper dette i praksis er et sertifikat eller kryptert fil som lastes inn i appen. Det var veldig lett å sette opp.

Unloc appen

Løsningen benytter seg av bluetooth-kommunikasjon. Jeg opplevde å måtte prøve et par ganger på ytterdøra før den åpnet seg før jeg skjønte problemet: Telefonen må holdes veldig nærme ytterdøra, type 10-20 cm unna håndtaket.

Fasillitetene

Det er gode fasilliteter. Ønsker du å sitte i en sofakrok eller lenestol så finnes det noen å velge imellom. Selve kontorlandskapet består av seks-syv «øyer» med fire pulter i hver «øy». Hver pult er hev-senk og det er litt forskjellige typer stoler å velge imellom. Under halvparten av pultene hadde ekstern skjerm, så er du som meg; ta med deg en portabel ekstraskjerm for sikkerhets skyld.

De eksterne skjermene har kun Display Port og USB-C tilkobling, ikke HDMI, så mange vil nok trenge en adapter (som du får kjøpt på Clas Ohlson inne på senteret). Fordelen med USB-C er at du ikke trenger egen strømforsyning, den lader også PC’en din.

Obos Nærkontor Lambertseter, en pult
Min pult for dagen

Merk at tastaturet og musa på bildet over er mitt eget utstyr. Jeg er litt usikker på hvor populært det mekaniske tastaturet mitt var blant de andre på nærkontoret… 😉

Det er også to møterom, tre «arbeidsrom» og et par telefonbokser her. Arbeidsrommene er bittesmå godt lydisolerte rom med to gode stoler, perfekte for videomøter. Disse rommene kan ikke bookes, men det var sjelden mer enn ett til to rom i bruk av gangen den dagen jeg var der.

Obos Nærkontor Lambertseter Arbeidsrom
Arbeidsrom for videomøter eller fysisk møte for to personer

Det finnes også et par fine toaletter med dusjmuligheter og en gratis kaffemaskin som desverre var tom for kakao (jeg har ikke lært meg å like kaffe).

Det er også et kantineområde uten servering, men jeg satt meg heller og spiste lunsj på en av senterets mange serveringssteder. Anbefaler lunsjmenyen til den meksikanske restauranten (husker ikke hva den heter).

Sikkerhet

Fysisk sikkerhet: det er ingen som passer på utstyret ditt her, men det er såpass kronglete å komme seg inn og ut at jeg var ikke redd for å la PC’en stå igjen da jeg gikk til lunsj.

Digital sikkerhet: Det er lite som hindrer andre fra å se hva du har på skjermen din når du bruker de eksterne skjermene (som er på 27 tommer), så tenk litt på det om du jobber med sensitive ting.

Det trådløse nettet er i praksis ett «gjestenett» med ukjent sikkerhet, så bruk en VPN tjeneste. Enten din arbeidsgivers, eller lei deg en VPN tjeneste som for eksempel NordVPN.

Konklusjon

Selve fasillitetene er helt topp! Jeg tror nok likevel ikke at jeg kommer til å bruke nærkontoret på Lambertseter hyppig, men det kan være kjekt når jeg har bilen inne for dekkskift hos Handz-On eller sykkelen på service hos OK Sykkel.

Når jeg først har syklet hit kan jeg egentlig fortsette videre inn til sentrum og kontoret til SuperOffice. Jeg krysser fingrene for et Obos Nærkontor på Mortensrud:

Av forbedringer fra Obos så ville jeg gjerne sett en trygg sykkelparkering inne i parkeringshuset som nevnt litt lenger opp her (kanskje ikke Bikely, virket litt ustabilt), også ville jeg gjerne sett skjermer på alle pulter. Den dagen jeg var her så søkte alle som kom hit til de pultene med skjermer, så etter klokka ti var stort sett alle pultene med skjermer opptatt, og det midt i vinterferien.

Det hadde også vært topp om nærkontoret kunne hatt litt lenger åpningstid for borettslagsstyrer med mulighet til å booke møterom. Moderne borettslag har jo ikke lenger noen fysiske «styrerom» slik man bygde i gamle dager.

Jeg er veldig spent på hva prismodellen blir for vanlige medlemmer, og ikke minst hva planene er for etablering av flere nærkontor.

3 kommentarer om “Jeg tester Obos Nærkontor”

 1. På grunn av barnehagestreik som gjør at vi bare kan ha datter 2.0 i barnehagen noen få timer et par dager i uka og strømstans hjemme, så brukte jeg Obos Nærkontor igjen igår.

  Prisen var 75 kroner for en ad-hoc dag, og det synes jeg er en veldig god pris med tanke på hvor bra kontorlokalene er.

  Svar
 2. Obos har nå økt åpningstiden til 22:00 på hverdager og gjort det mulig å booke møterommene opp til seks måneder frem i tid. Perfekt for borettslagstyrer i nyere borettslag som mangler et fysisk styrerom.

  Svar
 3. Der var det offisielt, Obos legger ned Nærkontor-satsningen.

  https://eiendomswatch.no/nyheter/kontor/article17025562.ece

  Synd, men ganske forutsigbart. Hva jeg tenker de gjorde feil?

  For store lokaler. Det burde være flere, mindre lokaler, slik at de faktisk var «nær» der folk bor. For meg f.eks. var det lite interessant å dra fra Mortensrud til Lambertseter for å sitte i et stort tomt kontorlokale. Da kunne jeg bare fortsatt inn til jobb. Hadde de istedet hatt 4-5 pulter tilgjengelig på Mortensrud Gård (som de eier), da hadde det vært mye mer interessant!

  Svar

Legg igjen en kommentar