Mortal Kombat 11 Ultimate

Jeg stiftet bekjentskap med Mortal Kombat serien da MKII ble lansert for PC i 1995. 25 år senere ble foreløpig siste iterasjon sluppet. Hvordan står den seg idag?

De første Mortal Kombat spillene på nittitallet ble mest kjent på SEGA Megadrive plattformen og mye av grunnen til at det kom aldersgrenser på TV-spill.

Mortal Kombat bygger på suksessformelen til spill som Street Fighter og alle kampsportspillene til CapCom og Neo Geo, bare med mer blod og gørr, MYE mer blod og gørr!

Utviklerne har til tross for stadig nye eiere og teknologiske framskritt holdt seg tro til formelen. Alle de originale karakterene er fortsatt med, det spilles kun i 2D og spillsystemet er ganske uendret, bare med mer fantasifulle «fatalities» og en fantastisk grafisk opplevelse.

MK11 - Jade vs Kollector closeup

Mye har dog endret seg, mens Mortal Kombat II kunne installeres fra én 3,5 tommers diskett, så er Mortal Kombat 11 Ultimate en heftig 152 GB stor installasjon.

Mortal Kombat 11 kom i 2019, mens en forbedret utgave kalt «Ultimate» kom i 2020. Det er sistnevnte jeg har kjøpt.

Såvidt jeg har skjønt er forbedringene mest visuelle, noe forbedret lastetid, og at de fleste ekstra modulene følger med, som en ekstra historie kalt «Aftermath» hvor det absurde dras enda lenger med figurer du nok kjenner igjen fra andre filmer og tegneserier:

Mortal Kombat 11 Aftermath

Spillet har en «story mode» og en mer klassisk arkade modus som de kaller for «tower».

Story mode er i praksis som en animert film hvor du tidvis får lov til å sloss litt for å komplementere en scene.

Fantastisk grafikk og de mest utspekulerte blodige detaljer bidrar til å sette stemingen, men la oss være ærlige; Det er arkademodusen vi alle kommer til Mortal Kombat for å spille. Det å kunne rope tilfreds ut når du en sjelden gang får det til: «FATALITY!»

Spill gjerne med en god venn som du kan slåss mot og sørg for å ha to kontrollere. Spillet bør nemlig spilles med kontrollere. Du kan bruke tastaturet, men selv en ihugga «tastatur og mus» entusiast som meg innser at her er det kontroller som gjelder 😉

MK11 - Scorpion vs Kitana

…og det må jeg si; Å spille ett 2D slosspill på en 21:9 skjerm, det er intet annet enn fantastisk. Dette er det dette spillet skjermen er skapt for å brukes til!

Konklusjon

Jeg ser ikke bort ifra at du nok antagelig må være MK-entusiast på forhånd for å virkelig sette pris på denne foreløpige siste installasjonen av MK spillene, men er du det, så er dette spillet toppen av kransekaka, kremen av kremen og rett og slett en herlig hyllest til alle de foregående spillene.

Mortal Kombat filmer

Det har vært laget tre Mortal Kombat spillefilmer. De to første synes jeg er ganske elendige, den tredje kom i 2021 og er verdt å se om man liker den slags.

Filmen har (som vanlig) fått ganske dårlige omtaler, men har satt strømmerekorder på HBO Max, og det ryktes om en snarlig oppfølger…

Legg igjen en kommentar