Spilltips: The Ascent

Da jeg skrev om de tre spillene jeg garantert skal kjøpe i 2022 nevnte jeg at jeg ønsker meg en «Top down Action RPG». Vel, jeg har funnet det!

Også kalt for isometriske skytespill (isometric shooter games), er en type sjanger som du typisk fant i arkadehallene på nittitallet med titler som for eksempel Shock Troopers eller det originale Syndicate spillet, men som sakte har død litt ut det siste tiåret.

Indie-scenen har heldigvis tatt litt tak i dette, spesielt på mobil-plattformene der spill som Space Marshals og Xenowerk har gjort stor suksess. Det er også her, på indie-scenen, at jeg fant lykken når jeg ville ha et isometrisk skytespill til PC’en.

Fra svenske Neon Giant kom denne perlen av ett spill i april 2021. Hvis jeg ikke visste at det er et indie-spill utviklet av et team på kun 12 stykker, så hadde jeg nok antatt at dette spillet kom fra en av de større spillhusene, for dette er et perfekt ekteskap mellom eye-candy og spillbarhet.

The Ascent tar deg til en ukjent fremtid i en klassisk «cyberpunk» verden hvor et stort selskap stort sett eier og styrer galaksen. Du er i praksis en slave av dette selskapet, men selskapet ser ut til å kollapse. Her starter historien din.

The Ascent på min PC
21:9 støtte er på plass

Spillet kan spilles med kontroller eller tastatur og mus. Selv om jeg stort sett selv foretrekker tastatur og mus, så bruker jeg Nacon PRO Compact kontrolleren min her. Spillet er laget med Xbox i tankene og fungerer lite optimalt med tastatur og mus.

10 ting å vite før du spiller

Jeg elsker slike videoer som gir deg tips om hvordan spille samtidig som de på en måte er en omtale av spillet, så se videoen om du ønsker å vite mer om spillet, eller om du allerede har bestemt deg for å kjøpe, eller har kjøpt det.

Konklusjon

Bakgrunnshistorien her er litt svak, men hva gjør det med en så fantastisk og detaljerik verden og så mye morsom action!?

The Ascent - bybilde
Eksempel på bybildet i The Ascent

Jeg har bare såvidt kommet igang med spillet, så dette er ingen fullverdig omtale, mer ett gledesutbrudd over at jeg endelig har funnet et skikkelig bra top-down spill alla Space Marshalls til PC.

…og synes du av og til at det blir litt for vanskelig? Gå inn i innstillingene og sett vanskelighetsgraden ned for en periode. Neida, det er ikke feigt 😉

Spillet er utviklet for Xbox og Windows 1x. Du kan kjøpe det i Microsoft Store eller hos Steam for rett under 300 kroner.

OPPDATERT 05/04-22: Spillet er nå også sluppet for Playstation 5, og de har lansert en offisiell Discord server. Jeg har allerede fått uvurderlig tips derfra når jeg satt fast.

2 kommentarer om “Spilltips: The Ascent”

Legg igjen en kommentar