Gjør deg selv synlig på jobben

Ser ikke sjefen din deg? Det kan være ekstra vanskelig å bli synlig fra et hjemmekontor. Her er noen tips til hvordan gjøre deg synlig for ledelse og kollegaer uten å jobbe livet av deg.

Etter åtte år i ett av Norges største konsulenthus har jeg lært meg en ting eller to om hvordan gjøre seg synlig. Det har jeg tatt med meg inn i det betydelig mindre, men kanskje mer normalt store (i norsk målestokk) selskapet SuperOffice.

Har jobben din en firmablogg?

Skriv om ett tema du brenner for og føler du kan noe om. Ikke tenk at dette er noe alle vet, for det er det garantert ikke. Terskelen føles kanskje lavere om bedriften har en intern-blogg, men ikke tenk på det, kjør på uansett. Har bedriften en ekstern blogg så har dere sikkert også en markedsavdeling som jubler hver gang noen vil skrive en blogg og som mer enn gjerne hjelper med formuleringene og så gjøre innholdet så bra som mulig.

Noen av mine bloggposter hos SuperOffice sin interne blogg.
Noen av mine bloggposter internt i SuperOffice

Sjefen din vil elske at du deler og viser hva du kan, det stiller også sjefen din i ett bedre lys.

Delta i debattene, men ikke bli for engasjert

Har dere Workplace, Slack, Teams eller lignende, delta i debattene, start dem gjerne og kom med korte, fornuftige innlegg, men ikke ta helt av.

En lur ting er å alltid starte med å fokusere på noe positivt, enten i temaet eller i det personen før deg skrev, da vil du ikke oppfattes som en kranglefant selv om du er uenig. Prøv å vri det du skriver til noe positivt, kom med løsningsforslag eller prøv å vri retningen tråden går i om den går i feil retning. Går debatten i feil retning, meld deg ut før du oppfattes som en av kranglefantene.

Vis frem det du er stolt av

Har du laget noe du synes er kult som du tenker gir verdi, send en mail til sjefen og fortell hva du har gjort. Det vil h*n sette pris på.

Er det andre i bedriften du kan tenke deg vil finne det du har laget nyttig?

Send det til dem også, spesielt hvis du vet at de ofte snakker med sjefen din, kanskje h*n vil få høre fra andre at du har laget noe bra. Her er ett eksempel hvor en i ledergruppa postet i chat-kanalen til hele selskapet:

Positiv tilbakemelding på Webex Teams.

Ikke vær dønn ærlig…

Et siste råd på veien, dette lærte jeg lært den harde veien for endel år siden. Ledere hevder som regel at de liker ærlighet, men bare til en viss grad. Det lønner seg svært sjelden å være helt ærlig i dine tilbakemeldinger.

Skal du gi kritikk, sørg alltid for å starte med noe positivt og avslutt med å være løsningsorientert.

Tenk igjennom om det er noe av det du ønsker å meddele som sjefen din vil ta personlig. Isåfall, dropp det!

Legg igjen en kommentar