Hooodie barnesete for sykkel

Til den nye sykkelen min kjøpte jeg Hooodie sete til bagasjebrettet for barn over 5 år. Det ser veldig kult ut, men er egentlig litt upraktisk.

Jeg kjøpte setet fra Sykkelpikene på vårsalg til kroner 499,-. Det kom i posten iløpet av tre dager.

Selve setet var veldig lett å sette på bagasjebrettet med to festklemmer. Siden mitt bagasjebrett er sortlakkert tok jeg og teipet de delene av bagasjebrettet som er i kontakt med klemmene (metall) med sort isolasjonsteip for å ikke skade lakken.

Seteryggen kan justeres litt i avstand og skrus fast med to små skruer. Disse skruene holder ikke verdens beste kvalitet så jeg klarte å knekke den ene. Heldigvis hadde jeg skruer i samme dimensjon liggende i boden.

Setet i bruk

Testkaninen var min eldste datter på ni år. Setet kan brukes fra sånn 5-6 års alderen, men jeg ville nok ventet med å bruke det til barnet klarer å sykle selv, så det har litt forståelse for hvordan en sykkel oppfører seg.

Hun syntes selve setet var godt å sitte på, men hun syntes håndtaket var litt for lavt og ryggen var litt vond.

Jeg har også kjøpt sammenleggbare fothvilere fra Sykkelpikene, men de passer ikke så godt til min litt sære sykkel, så jeg ser meg fortsatt om etter bedre alternativer her. Fothvilere bør man ha til dette setet så ikke barnet risikerer å dingle føttene inn i hjulet.

Kan ikke brukes med sidevesker

Dette er egentlig litt dealbreaker for meg. Det er ikke mulig på ett normal lengde bagasjebrett å bruke dette setet sammen med sidevesker. Festeordningen gjør det rett og slett umulig å feste noen av de veskene jeg har ihvertfall.

Det går sikkert fint på en longtail-sykkel, men ikke på en sykkel med vanlig lengde bagasjebrett.

Jeg tror derfor at dette setet for oss primært kommer til å ligge i boden og tas frem på dager hvor vi skal sykle til stranden eller lignende og ha med sykkelvogn i tillegg.

Legg igjen en kommentar