Min favorittkontroller

Jeg har alltid sagt at jeg er en «tastatur og mus» spiller. Likevel er en kontroller det jeg spiller mest med, og min favoritt så langt er Nacon PRO Compact.

Jeg elsker spill som GTAV, Cyberpunk 2077, Days Gone og lignende hvor du veksler mellom å vandre rundt og kjøre forskjellige kjøretøy. Jeg har etterhvert da innsett at jeg er flinkest til å kjøre kjøretøy med en kontroller, men å løpe, sloss og skyte med tastatur og mus. Dermed trenger jeg i praksis en kontroller som ikke er trådløs, men som er aktiv umiddelbart når jeg plukker den opp for å kjøre.

Derfor har jeg gitt opp å bruke min Sparkfox Atlas kontroller som hovedkontroller og kjøpt meg en Nacon PRO Compact.

Hvorfor gikk jeg for Nacon? Jeg likte designet hvor den ikke er så stor i total størrelse, men likevel har ekstra store knapper å trykke på. Jeg så ikke for meg å trenge ekstra makro-knapper og prisen var sånn nogenlunde midt på treet.

Nacon PRO Compact triggerknapper
Nacon PRO Compact har store knapper

Kontrollere er en ganske personlig sak. Den jeg liker er det slettes ikke sikkert at du liker. Alt fra komfort i hånda til hvordan knappene er å trykke på er en smakssak opp til hver enkelt.

Har du store hender vil du sikkert synes at denne kontrolleren har litt korte «armer», samtidig er den ganske tykk, så for barnehender er den ikke helt optimal. Iris (9 år) og vennene hennes vil heller bruke Sparkfox Atlas kontrolleren, den er enklere for dem å holde i.

Tuning av analoge knapper

Det følger også med programvare for å styre følsomheten og aksellerasjonen til de analoge knappene så du kan optimalisere kontrolleren for forskjellige typer spill og spillestiler. Jeg har testet litt og det har faktisk endel for seg. Her er noen eksempler:

Nacon Pro Compact programvare
Still inn følsomheten til de analoge stikkene slik du vil ha det
Nacon Pro Compact programvare
Still inn følsomheten til triggerne slik du vil ha det

Konklusjon

Hvis du er ute etter en kablet kontroller uten altfor mye fuzz er dette et utmerket valg. Du får ingen ekstra knapper, men knappene som er her er store og deilige å trykke på. Den medfølgende programvaren gjør det mulig å tune kontrollerens følsomhet etter din bruk.

Kontrolleren har en Dolby Atmos lydutgang for hodetelefoner som du kan bruke for å få ekstra god lyd. Jeg har ikke brukt denne noe.

Nacon PRO Compact
Her ser du AUX-inngangen midt på kontrolleren

Noen vil nok synes at den er litt liten å holde i, men jeg synes den er ganske perfekt. Prøv den først i butikken er kanskje det beste tipset her.

2 kommentarer om “Min favorittkontroller”

Legg igjen en kommentar