Cooler Master 212 EVO v2

Min «budsjett-gaming-PC» er allerede over et år gammel. Jeg har lenge irritert meg over den originale AMD vifta, nå gjorde jeg noe med det.

Jeg har vurdert frem og tilbake om jeg skulle kjøpt meg et vannkjølt system, men jeg konkluderte tilslutt med at nei, jeg skal holde meg til «budsjett» konseptet og da ble det etterhvert naturlig å se på den aldrende Cooler Master 212 EVO viften, og da i versjon 2.

Versjon 2 kom for salg rundt juletider i 2020 og hadde en rekke forbedringer som at kjøleelementet er flyttet litt til venstre slik at vifta ikke kommer i kræsj med RAM-brikkene på endel hovedkort. De har også forenklet monteringen ganske kraftig såvidt jeg har skjønt.

…ikke at jeg ikke strevde med monteringen for det 😛

Her er en bra videogjennomgang av noen som kan montering bedre enn meg:

Det er et år siden jeg skrudde sammen denne PC’en og jeg skrur ikke mye i datamaskiner lenger, så jeg gjorde likevel en rekke rookie-feil når jeg monterte denne vifta. Dette lærte jeg på «den vanskelige måten»:

  • Hovedkortet bør/må taes ut når du monterer bakplata med mindre du har et veldig åpent kabinett, ellers får du ikke på bakplata.
  • RAM-brikkene må taes ut skal du få festet vifta til kjøleren etter montering.
  • For guds skylt, fest ledningen før du skrur på kjøleren! Med mindre du har bittesmå fingre.
  • Det kan gjøre det lettere å få alt tilbake på plass om du skrur ut vifta på baksiden til kabinettet, men merk deg hvilken vei vifta skal sitte…
Vifta ferdig montert

Min PC er ikke spesielt vakker inni, men jeg fikk ihvertfall samtidig ryddet litt opp i lednings-virrvarret så det ble et ryddigere inntrykk.

Konklusjon

Etter at jeg skiftet vifte gikk temperaturen når PC’en står idle ned fra rundt 60 grader til rundt 40 grader. Når jeg spiller går temperaturen opp mot 75-80 grader, så ganske likt som før, men med en vifte som strever vesentlig mindre, noe man merker på støyen.

Cooler Master 212 EVO v2 er absolutt ingen stillegående vifte. Den støyer nesten mer enn den originale fra AMD, men støyen går ikke opp og ned som en jojo, er mye mer stabil og dermed mer behagelig å høre på, hvis det gir mening!?

Legg igjen en kommentar