Days Gone for PC (Windows)

Nok et spill som hadde gått meg hus forbi. Det ble sluppet for Playstation tilbake i 2019 til ganske dvassen omtale. Det ble sluppet for PC ifjor sommer.

Se for deg The Walking Dead med litt smartere zombier og den mest gærne gjengen i Sons of Anarchy som heltene, og du har mer eller mindre konseptet i Days Gone.

Til tross for ganske dårlig omtale ble spillet en ganske stor suksess, men ved siden av store Playstation-titler som Horizon Zero Dawn og God of War så druknet det nok litt når det kun ble sluppet for den plattformen.

For lille Bend Studio har det dog vært en kjempesuksess og har Days Gone har solgt mer enn alle andre titlene deres tilsammen.

Jeg kom over spillet da det var på tilbud for litt siden på Steam, syntes det så kult ut og kjøpte det. For å si det rett ut: Jeg elsker dette her! Dette er et action RPG spill hvor du spiller en tøff biker et eller annet sted midt i USA under en zombieaktig apokalypse. De fleste klisjene her er brukt før, men det er satt sammen til en pakke som ikke føles altfor utbrukt.

Spillbarhet på PC

Det er full støtte for tastatur og mus her, men for å styre motorsykkelen foretrekker jeg lett en god kontroller, så jeg hopper mellom tastatur og mus og kontroller. Jeg skjønner ikke helt hvordan folk klarer å spille disse spillene kun med kontroller, jeg bare bommer når jeg prøver å skyte med kontrolleren, og klarer alltid å løpe utfor et stup.

Det sagt, så er faktisk ikke motorsykkelen i Days Gone så vanskelig å styre med tastatur og mus, så jeg merker at jeg sjeldnere og sjeldnere plukker opp kontrolleren i dette spillet.

Med min PC kan jeg praktisk talt ha alle innstillinger satt til maks og spille så hardt jeg vil på min ultrabrede 21:9 skjerm og det hele ser nydelig ut.

Skjermbilde fra spillet med norsk tekst
Spillet på min monitor med norsk tekst

Du kan velge norsk språk på menyene og norsk tekst til dialogene. Jeg er fortsatt usikker på om jeg liker det eller ikke… 😛

Bra og dårlig med spillet

Kritikken da spillet kom gikk mye på at spillet ble litt repetetativt og ensformig, og at den åpne verden hadde noen rariteter og feil når du reiste rundt på måfå.

Sistnevnte har jeg ikke opplevd ennå (mye kan jo være fikset i patcher siste to årene), men ja, det er forsåvidt litt ensformig. I en apokalyptisk nær fremtid hvor de fleste mennesker er blitt zombie-lignende mens resten er blitt voldelige gjenger, så er ikke spennet for historien og typer fiender stort. Personlig liker jeg det. Jeg hater vanskelige boss’er jeg må bli drept ett titalls ganger før jeg klarer å overvinne!

Her er en video-gjennomgang av PC-versjonen som jeg synes svarer godt til min oppfattelse av spillet:

Jeg liker den litt casual historien hvor du kan kjøre på vei til ett oppdrag, også bare tilfeldigvis komme over en leir med banditter som jeg kan velge å bruke litt tid på å ta ut eller ikke. Dette spillet er akkurat passe casual for en småbarnsfar som bare har en halvtime her og en halvtime der å spille på.

Eneste negative jeg kan komme med sånn umiddelbart er at det er noen rare regler rundt lagring. Du må være i nærheten av sykkelen din eller en seng… og du kan ikke lagre når fiender har oppdaget deg. Når spillet autolagrer virker også mer eller mindre random.

Vertikalt bakgrunnsbilde til støtteskjerm

Jeg liker å ha en liste over de viktigste tastene i ett spill på støtteskjermen min. Siden jeg ikke fant noen til Days Gone har jeg nok en gang laget en selv som du også kan bruke om du vil. Jeg har denne gangen bare valgt å liste opp de tastene jeg mener er viktigst, men samtidig litt vanskelig å huske… 😉

Days Gone vertikalt bakgrunnsbilde med de viktigste tastatur-knappene

2 kommentarer om “Days Gone for PC (Windows)”

Legg igjen en kommentar