Pimp my bike (for under tusenlappen) – Runde II

Da jeg fikk meg ny sykkel var det noen ting jeg bare måtte bytte ut med en gang. Her er hva jeg gjorde for å forbedre min PACE F1 Max til under tusenlappen.

Min elektriske sykkel er en relativt rimelig sykkel for elektrisk å være. Sykkelen er kjempefin, men det er noen få ting jeg ønsket å utbedre på den.

Nye Holker (håndtak) og ringeklokke

På den gamle sykkelen min var jeg blitt veldig glad i retro-holkene fra XLC. Denne gangen gikk jeg for noen andre holker fra RED som så ganske like ut på nettbutikken til Bikester.

Da jeg pakket opp esken fra Bikester innså jeg umiddelbart at disse holkene ikke var i nærheten av like XLC sine Retro-holker. OK, de er i imitert skinn, men de er smalere og hardere. Dette gir ikke en fullt så retro følelse, men gir bedre grep og ser kanskje litt mer naturlig ut til en moderne sykkel. De var veldig lette å montere på da de har en metallring du bare strammer med en liten skrue til holkene sitter dønn fast.

Nye holker og ringeklokke

Det neste som du ser på det samme bildet over, er ringeklokka. Jeg klinte til og kjøpte en Knog Oi Luxe ringeklokke (str. small). Dette var den klart dyreste av delen jeg har kjøpt i denne runden, men den ser jo bare helt smashing ut og har verdens fineste «ding» lyd 🙂

Jeg erstattet håndgassen (som strengt tatt er ulovlig) med ringeklokka og det ser veldig naturlig og bra ut!

Nye pedaler

Sykkelen min er en sammenleggbar sykkel, derfor har den også sammenleggbare pedaler. Disse er jeg ikke noe glad i og de ser billige ut, så jeg ønsket å bytte dem ut med noen helt enkle klassiske sorte pedaler i metall. 

Ny plattformpedal i stål
Pedaler fra BITS

Denne gangen gikk jeg for BITS PD-S10 pedaler kjøpt hos XXL. Disse koster det samme som de jeg kjøpte fra Bikester i forrige omgang, men har litt større flate og litt spissere pigger, så grepet er merkbart bedre!

Baklys

Det er ikke baklykt på sykkelen min, kun refleks på bagasjebrettet. Det er innafor rent lovmessig å selge den uten baklykt, men skal du sykle i mørket må du ha baklykt.

Ny baklykt til sykkelen fra Biltema
Baklykt fra Biltema

Jeg har byttet ut refleksen på bagasjebrettet med en batteridrevet lykt fra Biltema. Det tok meg kanskje et minutt å bytte lykt.

Regnskapets time

Dette var noen ganske raske oppgraderinger, jeg vil tippe jeg totalt brukte 15-20 minutter på å montere dem. Her er kostnadene:

  • Vinyl Ergo Grep – Kr. 259,-
  • Knog Oi Luxe – Kr. 389,-
  • BITS PD-S100 – Kr. 149,-
  • Baklykt 3xLED – Kr. 59,90

Totalt kr. 856,90, så godt under tusenlappen.

…men det slutter ikke der

Den observante leser vil se at det er mer utstyr montert på min sykkel i bildet øverst.

Det er Hoodie barnesetet som jeg nylig skrev om, og den gamle frontveska jeg opprinnelig kjøpte til en elsparkesykkel på ebay. Jeg bruker vel egentlig mer Basil sideveska enn jeg bruke Hoodie barnesetet skal jeg være helt ærlig (de kan ikke sitte på samtidig). Det er også derfor du ser at jeg har teipet endel av bagasjebrettet i det siste bildet her, fordi den sideveska, fin som den er, gnikker og skraper vekk lakken på bagasjebrettet. Så istedet for å slite ut lakken, har jeg teipet alle steder for sideveska kommer borti.

Pace F1 Max ved Ekeberg
Sykkelen med sideveska fra Basil

Legg igjen en kommentar