Elgato Stream Deck (den originale)

Da jeg oppdaget at Elkjøp hadde den originale Stream Deck’en på tilbud kunne jeg ikke dy meg, så nå har jeg to Stream Deck’s.

Ved en tilfeldighet oppdaget jeg at Elkjøp hadde den originale Stream Deck som månedens gaming tilbud i mai og at tilbudet fortsatt var aktivt på nett.

Med en redusert pris i forhold til den nyere MK.2 modellen og en rabatt oppå der igjen koster denne bare en hundrings mer enn Stream Deck Mini. Selv om den ikke er like elegant i designet så får du dermed her uten tvil mye for pengene! Jeg sparte altså nesten 700 kroner på å kjøpe den gamle modellen.

Den nye modellen MK.2 er nemlig kun en visuell oppgradering. Funksjonalitet og innmat er akkurat det samme. Forskjellen ligger i designet til stativet og at på den originale Stream Deck så går USB ledningen ut fra toppen av deck’en, mens på den nye MK.2 så er det en løs ledning som er skjult på baksiden.

Stream Deck MK.2
Pressefoto av MK.2 modellen fra Elgato

For min del så skal Deck’en stå i en mørk krok under skjermen min, så utseende spilte ikke så stor rolle for meg.

Oppsett

Da jeg koblet den til for første gang spurte Stream Deck appen om den skulle kopiere konfigurasjonen fra Stream Deck Mini’en, veldig kjekt å slippe å måtte sette opp alt på nytt igjen, nå trengte jeg bare å flytte knappene rundt sånn jeg ville ha dem.

Siden jeg allerede har skrevet og laget en video om hvordan jeg bruker Stream Deck Mini tenker jeg ikke å gjenta meg selv her, jeg bruker nå stort sett min større Stream Deck til alt jeg brukte Mini’en til før, også bruker jeg Mini’en mer til statiske knapper som klokke, CPU måler og lignende.

Konklusjon

Jo, størrelsen teller og større er bedre! Selv om tilbudet egentlig er gått ut, er det fortsatt i skrivende stund mulig å få den originale Stream Deck for bare rett over tusenlappen fra Elkjøp.

Elgato Stream Deck (original)
Pressefoto av den originale Stream Deck modellen fra Elgato

For meg er det en no-brainer å velge denne fremfor Mini’en. Eneste argumentet jeg kan finne for Mini’en er at den mer elegant ut og tar seg veldig fint ut på en litt snasen pult i stua eller lignende, men er utseende viktig for deg, ville jeg sterkt vurdere å legge mer penger på bordet og gå for MK.2, 15 knapper er ganske perfekt og den er ikke så stor heller.

En dag i fremtiden skal jeg ikke se bort i fra at jeg går for XL modellen med 32 knapper… 😛

2 kommentarer om “Elgato Stream Deck (den originale)”

Legg igjen en kommentar