Elgato Stream Deck Mini

Før trodde jeg at disse Stream Deck dingsene kun var for folk som driver med å strømme ting på Twitch, YouTube og lignende, men denne kan jo brukes til så utrolig mye mer for å gjøre hverdagen mer produktiv.

Her om dagen så jeg en video på YouTube som jeg nå ikke klarer å finne igjen, men som gikk igjennom hvordan han brukte Stream Deck til alt annet enn streaming ved å bruke plugins, makroer, og så videre.

Dette gav meg noen ideer og jeg begynte å se litt på Elgato Stream Deck. Stream Deck kommer i tre størrelser hvor eneste forskjellen er antall knapper. De er ganske dyre, så jeg pyset ut og valgte den minste modellen.

Etter å ha pakket den ut og koblet den til PC’en var det bare å laste ned applikasjonen fra Elgato for å konfigurere den.

Konfigurering av Stream Deck

Selve applikasjonen for å konfigurere er enkel og intuitiv. Et tips hvis du har kjøpt en Stream Deck Mini som meg:

Lag profiler og mapper! Da får du mye mer ut av de få knappene du har til rådighet.

Konfigurering av Stream Deck på Windows 11

Tips nummer to er selvfølgelig å sjekke ut alle plugins’ene som finnes. Her er de jeg bruker så langt:

  • Advanced Launcher (støtte for Steam og UWP bl.a.)
  • Audio Switcher
  • Visual Studio Code
  • Color Picker
  • Windows Mover
  • Powerpoint
  • Win Tools
  • Spotify
  • Krabs Days Until_
  • BarRider

Jeg har også lastet ned noen ikon-pakker for å få knappene til å se litt mer elegante ut.

Du kan utvide antall knapper å bruke ved å utnytte mappe-funksjonen, flere sider funksjonen og ikke minst, lage forskjellige profiler.

Eksempler på bruksområder

Så, hva bruker jeg den til? Her er en video hvor jeg går igjennom oppsettet slik jeg har satt det opp per idag:

Jeg har for eksempel en knapp som åpner filutforskeren i en bestemt mappe. Jeg har også en knapp som commit’er alle mine endringer i Visual Studio Code, og en knapp som synkroniserer med Git.

Jeg har laget en knapp som gjør mange ting på en gang; Den starter opp de applikasjonene og websidene jeg bruker i SuperOffice og legger dem opp akkurat der jeg liker å ha dem på skjermene mine.

Jeg har en knapp som tar skjermbilde av skrivebordet mitt og en knapp som skifter lydkilde mellom hodetelefoner og høytaler.

Jeg har også en egen mappe for styring av Powerpoint presentasjoner og jeg har noen knapper som viser ledig diskplass på stasjonene mine og CPU forbruk.

Elgato Stream Deck støtter også IFTTT, så det er virkelig bare fantasien som setter begrensninger på hva du kan bruke Stream Deck til.

Konklusjon

Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke kjøpte en litt større modell…

Stream Deck Mini på skrivebordet med en hånd

En kommentar om “Elgato Stream Deck Mini”

Legg igjen en kommentar