God of War for PC

Første gang jeg svingte sverdet som Kratos var tilbake i 2008 da God of War ble sluppet for Playstation Portable. 14 år senere svinger jeg nå øksa som Kratos for første gang på en Windows PC.

God of War er en serie med aksjon-eventyr / ARPG (Action RPG) spill som alltid har vært dedikert til Sony sine Playstations, men som i år for første gang har blitt sluppet for en annen plattform.

Det er ikke et nytt spill, men en oppgradering av God of War som ble sluppet for Playstation tilbake i 2018.

Det er egentlig ikke noe vits å å dra det ut; jeg elsket God of War i 2008 og jeg elsker God of War idag. Dette er for meg noe av det desidert beste jeg har spilt noen gang!

Kratos er blitt gammel

Sist jeg spilte som Kratos var han en klin gæren blodtørstig ung fyr som svingte sverdet i en absurd fart. Nå har han flyttet fra de greske guderiker til Midgard, blitt familiefar, mistet kona og latt skjegget gro. Han skal ta sønnen med på en slags mandomsprøve hvor de av (foreløpig for meg) ukjent grunn skal spre asken hennes på toppen av et fjell. På veien dit blir det selvfølgelig et godt gammeldags blodbad med slemme menn, monstre, kjemper og norrøne guder.

Det hele er så velregissert at du blir helt oppslukt og timene går absurd fort.

Gammelt, men bra!

Helt feilfritt er det dog ikke, å betale seks hundre kroner for et fire år gammelt konsoll-spill føles ikke helt riktig. Grafikken, selv om den er en god del forbedret (spesielt om du har en sprek PC), er helt tydelig noen år gammel og dette er ikke i nærheten noen åpen verden som for eksempel Horizon Zero Dawn, som det kanskje er naturlig å sammenligne litt med.

Jeg ventet derfor på at spillet hadde vært ute i noen måneder og fått noen patcher, samt at det skulle komme på salg. Tilslutt klarte jeg ikke vente lenger og kjøpte spillet forrige uke mens det var på 20% sommersalg. Ikke den største rabatten, men nok til at jeg ikke følte meg helt flådd 😉

…og herregud så bra det er! Historien er fantastisk, karakterene er troverdige og spillbarheten er så bra at man bare sitter der og gliser.

Jeg er ikke så begistret for «crafting» delen av RPG-spill, men her har de gjort det såpass enkelt at jeg tror jeg har skjønt det meste allerede (jeg skjønner fortsatt ikke alt i Horizon Zero Dawn f.eks.).

Jeg var ganske sikker på at dette kom til å være et spill jeg skulle spille med en kontroller, men igjen har utviklerne klart å lage et så bra system for tastatur og mus at kontrolleren min forblir liggende ubrukt på hjørnet av pulten.

Liker du denne typen spill, så er dette, for meg ihvertfall, en no-brainer. I skrivende stund og frem til 7. juni får du 20% rabatt hos Steam.

Sony for PC <3

Det siste året har jeg elsket Horizon Zero Dawn, Days Gone og nå God of War. Hva har de til felles? Alle tre var i utgangspunktet ekslusive titler for Playstation. Kanskje jeg egentlig burde hatt en PS5? Nei, jeg er for glad i å spille med tastatur og mus, så jeg får heller håpe at Sony har startet en trend her hvor de porter flere at sine store titler til PC-plattformen.

Legg igjen en kommentar