Skriftgjenkjenning på reMarkable

Nå har jeg hatt dette norske tegnebrettet i over fire år og det kommer fortsatt stadig ny funksjonalitet og oppdateringer til det.

Jeg var en av de 200 første kundene til det norske selskapet reMarkable da jeg hentet brettet mitt i lokalene deres på Bislett en septemberdag i 2017.

Programvaren, funksjonaliteten og designet føltes litt «beta», men det var veldig kult å være del av starten på noe så uvanlig som en norsk hardware-startup som ville hamle opp med giganter som Apple, Sony og ligennde.

De lovet oss early adopters hyppige oppdateringer og ny funksjonalitet etterhvert, og det har de levert på så til de grader. Selv nå, lenge etter at neste generasjon tegnebrett ble lansert, fortsetter de å pushe ut ny funksjonalitet til de første tegnebrettene.

Skriftgjenkjenning

Skriftgjenkjenning lanserte de ett år etter lanseringen, i oktober 2018. Den fungerer slik at dokumentet du har skrevet blir lastet opp til en skytjeneste som tar seg av skriftgjenkjenningen og sender et tekstdokument tilbake til brettet. Du må altså være på nett for at det skal fungere.

reMarkable tekstgjenkjenning etter behandling
Skrift gjenkjent og tekst returnert

Jeg har ikke brukt skriftgjenkjenning noe særlig, for da det først ble lansert så fungerte den ganske dårlig på mine kråketær av en håndskrift. Etter det har jeg egentlig glemt funksjonaliteten helt frem til igår.

Jeg var på et infomøte hos Hafslund Celsio der en person spurte meg hvordan brettet fungerte og om det gjorde skriftgjenkjenning. Så jeg testet det igjen for å vise, og wow… her har det vært forbedringer!

Jeg skrev flere sider med notater og det er kun tre ting som ble rart:

  • Når jeg skrev «%» tegnet blir det konsekvent tolket som «90». Jeg kan skjønne det for mine % tegn er kanskje litt rare.
  • Når jeg skrev forkortelsen «prod», så ble det tolket som «p rad». Jeg kan skjønne at algoritmen ikke skjønner en forkortelse, men «p rad»… hva betyr det?
  • Så sist, den takler ikke så godt tekst med tegninger rundt, streker, piler, bokser… det blir litt rart, og det har jeg full forståelse for. Hvordan skal en algoritme tolke fire rare streker mellom ordene?

Alt annet ble helt perfekt gjenkjent og det hele tok bare noen få sekunder. Imponert!

Skrift gjenkjent, hva nå?

Det er ikke så mye du kan gjøre med teksten etter konverteringen. Du kan egentlig bare sende den til noen på epost. Her er det rom for mer funksjonalitet tenker jeg. Uten at jeg har noen fantastisk gode ideer på stående fot selv utover at det kunne vært kjekt å kunne klippe og lime teksten inn i et annet dokument for eksempel.

Jeg har sykt lyst på reMarkable 2. Det gamle brettet mitt ser veldig «prototype» ut sammenlignet. Det har fått en liten bue av å ligge mye i sekken så det vipper litt på bordet og det har fått en strek over skjermen hvor eBlekket ikke vil bort, men for alle praktiske formål er brettet fortsatt helt suverent å bruke, så jeg klarer liksom ikke helt å forsvare å bytte det ut heller… 🙂

Legg igjen en kommentar