Xiaodu Du Smart Buds Pro

Jeg har lenge hatt lyst på sånne «ekte trådløse» ørepropper. Altså sånne uten ledning mellom ørene. Så da 2Tech lurte på om jeg ville teste deres nyeste ørepropper fra nettbutikken var jeg ikke sen om å svare ja.

Disclaimer: Jeg har fått låne dette produktet fra 2Tech.no kostnadsfritt for å skrive denne omtalen, men de har ikke lagt noen føringer på hva jeg skal skrive og har ikke fått lese artikelen før den ble publisert.

Her har vi nok et eksempel på en teknologi som har eksistert en god stund hvor Apple ikke har kommet opp med den originale ideen, men perfeksjonert den med sine Airpods som nærmest alle iPhone-brukere vandrer rundt med for tiden.

Kinesiske Xiaodu er nok en produsent som bruker denne teknologien og stjeler litt design-ide fra Apple, men gjør det akkurat annerledes nok til at de ikke kan beskyldes for å kopiere.

Enten du er en Android-bruker eller iPhone bruker som ikke har lyst til å bruke flere tusen kroner på Airpods, så er disse her fra Xiaodu verdt en titt.

Jeg tenkte først å dele en liten videogjennomgang, så er det mer detaljer å lese under videoen for de som er interessert i det.

Tekniske spesifikasjoner

Xiaodu Du Smart Buds kommer i en vanlig versjon og en «Pro» versjon. Jeg har testet «Pro» versjonen. Du kan kjøpe disse hos 2Tech.no for kr. 1199,-.

Selve proppene har ca. 7 timer batteritid mens etuiet skal kunne gi 22 timer ekstra lyttetid, med kun 10 minutters lading for å gi 2 timer lyttetid. Det er ganske imponerende. Etuiet er ganske lite og rundt så det ligger godt i lommen. Det støtter ikke trådløs lading, men har en USB-C ladeport.

De støtter Bluetooth 5.2, har 12mm dynamiske drivere, 16Ω impedans og 5mW effekt. Støykanselleringen er på 40dB med doble ANC-drivere og støtte for å sende stemmer igjennom (transparency).

Øreproppene kommer også med sensorer som kan fortelle deg om du har riktig størrelse silikonputer på, og som stopper musikken når du tar en propp ut av øret og starter den når du putter den inn i øret igjen.

App app app

Du trenger ikke appen for å bruke øreproppene, men jeg vil anbefale å installere den før du gjør noe annet. Appen gir nemlig den mest enkle og behageligste parringsopplevelsen jeg har opplevd på Android. Du bare installerer appen, starter den og åpner lokket til etuiet. To sekunder senere og øreproppene er parret opp og registrert i appen, helt uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Xiaodu DuSmart Buds Pro - Innstillinger dialog

Vel parret opp og inne i appen kan du lett se batteristatus og gjøre alt du måtte ønske av innstillinger og endringer.

De har også en veldig kjekk funksjon for å tilpasse lyden til din hørsel (Sound Customization). Lydbildet ble merkbart større for meg etter at jeg hadde gått igjennom denne testen.

Oversettelse av språk

Et av salgsargumentene til produsenten er at øreproppene kan simultanoversette 42 språk. Det de ikke sier så høyt er at alt som tas opp med mikrofonen da sendes til kinesiske Baidu (Kinas største søkemotor) sin oversettelsestjeneste.

Hvis vi ser bort fra den da høyst diskutable bekymringen om personvern, så er det praktiske resultatet en grisetreg tjeneste som bare av og til klarer å sende en oversettelse tilbake til telefonen innen appen selv gir opp:

Xiaodu Du Smart Buds Pro Baidu Translate

Etter å ha testet tjenesten litt med fransk, engelsk og norsk konkluderte jeg med at mens oversettelsene var ganske perfekte, så var de aaaaalt for trege og tidvis ikke-eksisterende, så jeg fjernet rettighetene til appen igjen.

Lydopplevelse

OK, så øreproppene har stort sett all funksjonalitet du forventer av ørepropper i «Pro» kategorien, de har bra batteritid, og en ganske dårlig gimmikk rundt simultanoversettelse, men lydkvaliteten er tross alt den viktigste når det kommer til ørepropper.

Heldigvis skuffer ikke Xiaodu Du Smart Buds Pro her. Lyden er virkelig imponerende! Jeg vil si den er langt bedre enn i de, dog noe aldrende, men noe dyrere, Bang Olufsen Beoplay H5, som er mine vanlige ørepropper.

Jeg er vant til at på hodetelefoner og ørepropper med støykansellering så blir lydbildet vesentlig forverret og «tynt» når man slår av støykanselleringen, det opplever jeg ikke på samme måten her. Ja, lydbilde blir fyldigst med støykanselleringen på, men det er bare såvidt merkbart.

Jeg hører på ganske mye forskjellig musikk og jeg synes stort sett alt fungerer bra. Klassisk rock blir kanskje noe skarpt i lydbildet her og der.

Podcaster er en ren nytelse å høre på med disse her, stemmen til de som snakker kommer sylskarpt frem.

Konklusjon

Simultanoversettelse er en fullstendig flopp for meg, men byggkvalitet, mulighet for å tilpasse funksjonalitet i appen og lydkvalitet gjør at jeg med den største letthet kan anbefale Xiaodu Du Smart Buds Pro til alle. Om du er iPhone bruker så koster disse halvparten av Apple sine AirPods Pro, men du mister kanskje noe kred hos eplefansen. Vi Androidbrukere vil som regel bare ha det beste til en fornuftig pris og du kan kjøpe disse hos 2Tech.no for kr. 1199,-.

De «vanlige Xiaodu Du Smart Buds er vesentlig mye billigere, jeg har ikke testet disse, men med tanke på at «Pro» modellen kun koster litt over tusenlappen ville ihvertfall ikke jeg vurdert noe annet. Her får du mye for pengene.

En solid tommel opp fra meg på disse 👍

Legg igjen en kommentar