Bruk profiler på Stream Deck!

Hvordan få mest mulig ut av din Stream Deck? Bruk profiler for alt de er verdt. Du vil få masse mer bruksverdi ved å bruke profiler aktivt.

Bruker du mapper på din Stream Deck? Det kan være praktisk det, men det enda mer praktiske er å bruke den litt godt skjulte funksjonaliteten til profiler.

Ved å lage profiler du knytter opp til applikasjonene du bruker kan du få Stream Deck til å automatisk bytte oppsett hver gang du har fokus på en applikasjon. Jeg har for eksempel laget en profil for Visual Studio Code og en for Power BI Desktop, så når jeg hopper mellom disse to applikasjonene så endres også helt oppsettet på min Stream Deck Mini automatisk. Her kan du se en kort demo av hvordan det fungerer når det er satt opp:

Sette opp profiler på Stream Deck

Profiler finner du øverst til høyre i Stream Deck applikasjonen. Ikke slett «Default profile» eller knytt den opp mot en applikasjon!

Her er mine profiler satt opp

Du kan lage en ny profil rett fra nedtreksmenyen her, men jeg anbefaler å gå inn på «Edit Profiles» og sette den opp der, du må inn dit uansett for å koble profilen mot en applikasjon.

Velg en applikasjon profilen skal tilhøre

Når du lager en ny profil så kan du (du må ikke) koble den mot en applikasjon. Det er litt kronglete for du ender fort opp med å finne den eksekverbare filen til applikasjonen og velge den, men når det først er gjort så er det gjort.

Nå kan du lukke innstillinger-dialogen og bygge opp en laout for den profilen du nettopp lagde.

Når du bruker profiler, så skifter de automatisk når du hopper mellom applikasjoner som har en profil, men Stream Deck hjopper ikke alltid tilbake til standardprofilen din om du bruker en applikasjon du ikke har knyttet en profil mot. Derfor kan det være lurt å lage en knapp som går tilbake til standardprofilen.

Oppsett for knappen som går tilbake til standard profilen

Under «Stream Deck» i høyremenyen finner du funksjonen «Switch Profile». Med denne kan du velge hvilken profil du skal aktivere når du trykker på knappen. Enkelt og greit.

Profiler er spesielt kjekt om du har Stream Deck Mini. Jeg har nå to Stream Decks og synes det fungerer veldig bra å kjøre profiler på Mini’en og bare ha en profil på den vanlige Stream Deck’en. Da har jeg et veldig forutsigbart og godt oppsett.

Legg igjen en kommentar