LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Er dette det perfekte Star Wars spillet? Usikker, men skal du ha ett Star Wars spill i samlingen din, er dette spillet å kjøpe!

Jeg kjøpte spillet på sommersalg hos Steam kvelden før vi dro på ferie, så spillet ble liggende uprøvd til vi kom tilbake fra ferie.

Vår eldste datter (9 år) har ikke sett filmene ennå, men hun har slukt bøker og tegneserier om Star Wars, så hun kan historien til en viss grad. Jeg kjøpte spillet mye med tanke på henne i håp om at hun ville være interessert i så spille i såkalt «Couch Co-Op» sammen med meg.

I The Skywaker Saga kan du spille deg igjennom alle ni filmene. I tillegg har de sluppet endel nedlastbare utvidelser (såkalt DLC). Jeg kjøpte Deluxe Edition av spillet som inkluderer det meste av DLC.

Couch Co-Op

Spillet har ingen støtte for online spilling med venner, men har såkalt «Couch Co-Op», altså at du kan spille med én venn i split-screen. Det var mye av grunnen til at jeg kjøpte spillet, for å spille det sammen foran samme skjerm.

Det er litt ulogisk hvordan dette fungerer. Du finner ingen spor av Co-Op i menyene når du skal starte spillet. Du starter som enkelt-spiller, så når historiefortellingen er over og du begynner å spille, så kan spiller 2 trykke Start på sin kontroller for å delta.

Spiller du på PC blir dette enda mer ulogisk da du må ha to kontrollere. Det holder ikke at en spiller med tastatur/mus og en spiller med kontroller. Du må ha to kontrollere for å aktivere Co-Op. Så kan godt spiller 1 fortsette å spille med tastatur/mus om spilleren ønsker det, men det må være to kontrollere koblet til PC’en.

Konklusjon

Det er skrevet så mye og laget så mange videoer om dette spillet, så jeg tenker ikke å gå spesielt i detaljer om spillet, men dette er en fin gjennomgang av hvordan spillet er å spille om du ikke har fått det med deg ennå:

Spillet er helt klart laget for barn, det er ikke for vanskelig og den relativt mørke historien om Skywalker-familien oppleves morsom og gøy å spille seg igjennom.

Voksne Star Wars entusiaster vil også finne mye glede her, spesielt i all humoren som er veldig elegant og subtilt lagt inn i spillet uten at du føler at Star Wars universet blir latterliggjort av den grunn.

Å spille Couch Co-Op med barnet ditt er varmt å anbefale! En fantastisk måte å lære om Star Wars og ha timesvis med gøy sammen på samme tid 🙂

Spillet har relativt lave maskinvarekrav for PC, så du kan antagelig spille dette spillet på de fleste moderne PC’er. Har du en kraftig gaming-PC finnes det masse innstillinger å skru på for å få et fantastisk bilde og detalj-rikdom. Spillet er også sluppet for Xbox, PS4/5 og Nintendo Switch.

Legg igjen en kommentar