Nokia T20 nettbrett for barn

På bilferie til Lofoten og Vesterålen innså vi at det kunne være greit med ett nettbrett til minstejenta vår. Valget falt på Nokia T20.

Eldstedatter tilbrakte store deler av den lange bilturen fra Oslo til Vesterålen spillende på mobiltelefonen og seende på Chromebook’en sin. Vi innså derfor at det nok var på tide litt tidligere enn vi hadde tenkt å kjøpe ett nettbrett til hun yngste.

Det er ganske mange år siden sist jeg hadde kjøpt noe nettbrett, så etter å ha søkt litt på nettet landet jeg relativt raskt på at det var Nokia T20 (LTE versjonen) jeg ville ha. Helt grei maskinvare, godt med lagringsmuligheter og helt standard Android uten noe fuzz.

Elkjøp på Sortland hadde en «outlet» versjon (brukt/reparert modell) til kr. 2200,- på lager så det ble kjapt lagt i bestilling og vi plukket det opp da vi kjørte forbi.

Android for barn

Android har kommet en lang vei siden sist jeg satt det opp for små barn. Nå har Google en egen launcher for små barn og mye bedre kontrollmuligheter med Family Link løsningen.

Oppsettet var derfor gjort på noen få minutter. Jeg strevde litt med å få lagt til en bruker til så begge barna kunne bruke brettet, men det var det eneste.

Tips: Du må gi den første brukeren du setter opp rettigheter til å gi andre tilgang til nettbrettet i Family Link appen på din mobil:

Skjermbilde fra Family Link (enhetsdetaljer)

Det eneste jeg egentlig har å utsette på Android for barn er at egne apper og spill du legger inn ikke havner i riktige «seksjoner» i launcheren.

Usikker på om det er Google eller app-utviklerne sin skyld.

Apper vi har installert så langt for yngste datter:

  • Fantorangen (fra NRK)
  • NRK Super
  • Pickatale
  • Disney+

Nokia T20 maskinvare

Nettbrettet er billig, den dyreste modellen med LTE, 4GB RAM og 64GB lagring koster rundt 2600 kroner. Likevel oppleves brettet som god kvalitet. Det ser pent ut og føles bra i hendene. Kameraet er helt greit og ytelsen til det aller meste er helt topp.

Skjermen på 10,4 tommer er en billig og relativt lyssvak skjerm, men gir likevel ganske bra bildekvalitet og fungerer helt topp for ikke altfor kravstore brukere til både enkle spill, surfing og strømming av video. Innsyn for en tilskuer er litt så-som-så.

Nettbrettet med startsiden for små barn.
Launcheren for barn

Hodetelefon-utgangen er plassert veldig rart, skrått ut i det ene hjørnet. Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for om dette er genialt eller bare veldig rart.

Når du spiller med brettet i hendene, eller har det montert i et stativ i bilen er det ihvertfall ganske genialt.

Du merker først at det er en billig prosessor ombord når du prøver å spille litt mer krevende spill som for eksempel Roblox og Minecraft. Det er CPU/GPU rett og slett ikke egnet til. Så kjøper du brettet til barna dine, så er dette i praksis kun et brett for de minste.

Konklusjon

Jeg vil si dette funker helt topp for barn fra 2 til 6 år. For dette segmentet så er dyrere nettbrett fullstendig bortkastede penger.

Med ren Android uten noe tull fungerer nettbrettet bedre enn noen andre billige nettbrett jeg har testet før. Du er også sikret oppdateringer av operativsystemet i minst 2 år.

Som et første nettbrett til et lite barn, eller til noen som ikke spiller tunge spill, så har jeg vansker med å finne noen andre alternativer under 3000 kroner jeg heller ville kjøpt.

Legg igjen en kommentar