Gjør websiden til en applikasjon

Bruker du Vivaldi på PC’en din kan du få hvilken som helst webside til å føles som en lokal applikasjon med bare et par tasteklikk.

Progressive Web Apps (PWA) er websider som er utviklet for å oppleves tilnærmet som en lokal applikasjon og dermed lagrer mye lokalt. Disse kan du fra tilnærmet hvilken som helst nettleser «installere lokalt» og få til å ligne en lokal applikasjon.

Med den norske Vivaldi nettleser kan du også få alle andre websider til å føles ganske like som PWA veldig enkelt. Her er hvordan gjøre det med begge varianter.

Progressive Web Apps (PWA)

Høyreklikker du på fanetittelen til en webside og finner valget «Install xxx», så er du på en PWA og det er bare å klikke her.

Installere en webside som en app i Vivaldi
Installere en PWA

Det lages da en shortcut på skrivebordet og i startmenyen. Du kan trygt slette snarveien på skrivebordet hvis du bare ønsker å ha det i startmenyen.

NB: Jeg har ikke testet på Mac, kun på Windows og et par Linux vindusbehandlere (Gnome/Cinnamon).

Alle andre websider

Med Vivaldi kan du alltid få hvilken som helst webside til å føles som en PWA, igjen ved å høyreklikke på fanetittelen, men å velge å lage en snarvei.

Hvordan lage en snarvei med Vivaldi
Vivaldi – lag snarvei

Husk å huke av for å åpne i et vindu, det er først da du får følelsen av at det er en egen installasjon, ellers åpnes bare websiden i en ny fane (hvilket kanskje er det mange vil ønske seg).

Hvorfor ønsker du å gjøre dette?

Faner er kjekt for mye, men har du godt med skjermplass, kanskje flere skjermer, og kanskje du bruker FancyZones (Windows, så er det antagelig noen webtjenester du ønsker å ha i egne vinduer. Som for eksempel epost, meldingstjenester, Twitter og lignende.

Ved å gjøre websiden til en app så fjerner du også mye unødige elementer om du bruker den hele tiden, som fanerad, adresselinje og andre menyer du måtte ha aktivert normalt i nettleseren din. Det er spesielt praktisk hvis du har delt opp skjermen din i FancyZones (Windows).

Windows Startmeny med Vivaldi apper
Min startmeny

Bruker du søkefunksjonen og/eller startmenyen mye, så vil du antagelig også synes det er en fordel at disse tjenestene dukker opp her. Det gjør både installerte PWA’er og Vivaldi snarveier.

Hva bruker jeg dette til? Primært Pixlr E, YouTube, TweetDeck, Outlook og Facebook Messenger.

Så hva venter du på? Last ned Vivaldi idag (nei, jeg er ikke sponset) 😉

En kommentar om “Gjør websiden til en applikasjon”

Legg igjen en kommentar