Mortensrud Festival 2022

Etter noen år med pandemi og smitteverntiltak var det endelig tid for å kjøre en vanlig festival igjen. Årets festival var den åttende i rekken.

Dette er en liten festival som går over en dag her på Mortensrud med spennende unge lovende artister og annet gøy for både barn, ungdom og voksne.

Utenom flotte unge og lovende artister fikk festivaldeltakerne kjøpe god mat, se på stands fra kulturlivet på Mortensrud, spille fotball, klovneshow, spille hurtigsjakk mot en norgesmester, lære grafitti, gå tegnekurs hos skaperen av Urban Legend og mye annet gøy. 

Melita Ringvold er grunnlegger, festivalsjef og ildsjel ut av en annen verden. Med seg på scenen i år hadde hun to lokale ungdommer som konferansierer; Abdalle og Sara. Sammen loset de oss trygt igjennom en lang og fin dag.

Abdalle, Melita og Sara
Festivalsjefen og årets konferansierer

Foruten å ha en arbeidskapasitet jeg aldri har opplevd makan til, så er Melita ekstremt flink til å dra med seg folk. Det er nøkkelen til suksessen til Mortensrud Festival.

Vi har ett styre som jobber kontinuerlig hele året med å hente inn penger, planlegge og organisere festivalen. Gjennomføringen hadde ikke vært mulig uten de litt over 100 frivillige, primært ungdommer under 18 år.

Mine oppgaver for årets festival var veldig spredd, alt fra å etablere en ny kommunikajonsplattform med de frivillige, kommunikasjon mellom artister og lydtekniker, møter med samarbeidspartnere til rigging, rydding, styring av storskjerm og altmuligmann under selve festivaldagen.

Mortensrud Festival OBOS-sponsede dansere
Danserne Karina og Maren

Nytt av året var at vi hadde sponsede artister på scenen. Obos sponset to nummer for oss; fotballtrikseren Tobias Becs og danseduoen Karina Olsen og Maren Sophie Vespestad. Det gjorde at vi hadde et enormt vidt spekter av artister i år, alt fra aspirantene til skolekorpset til profesjonelle artister stod på samme scene 😎

Å være med på å organisere en slik festival er tidkrevende, slitsomt og til tider kaotisk, men du verden så gøy det er når dagen er der, folk strømmer på og du ser at det blir en suksess.

Tusen takk til alle de flinke folka i festivalstyret og årets 110 frivillige.

…så har vi tidligere spøkt med at fremtidige stjerneartister kommer til oss rett før de slår igjennom (Hkeem og Makosir), og i år tror jeg vi traff spikeren igjen. Jeg spår at Lisa Calapar blir en stjerne om kort tid.

Hvorfor lager vi festival?

Dette gjør vi helt frivillig uten noen som helst betaling. Hvorfor? Sånn jeg ser det gjør vi det for to hovedgrunner:

  1. Bygge samhold i nærmiljøet. Mortensrud har en stadig voksende, multikulturell befolkning med mennesker fra alle mulige samfunnslag. Dette er jo bare en dag sier mange, men det er mye forberedelser som mange er involvert i og mange som gleder seg til denne dagen.
  2. Ungdommene. Den gleden og mestringsfølelsen vi ser våre over ett hundre frivillige opplever hvert år. Det å gi dem noe de føler delaktighet og eierskap til tror jeg er veldig viktig. Det siste året har vi også arrangert noen samlinger for ungdommene før og etter festivalen slik at det blr flere ting å glede seg til enn bare denne ene dagen i året.

Jeg vil anbefale å lese disse to innleggene fra Melita Ringvold på Facebook og Ivar Horneland Kristiansen på LinkedIn om hvorfor vi gjør dette, de er mye flinkere enn meg til å beskrive det.

En kommentar om “Mortensrud Festival 2022”

Legg igjen en kommentar