Multi Action på Stream Deck

Hvorfor bare gjøre en ting når du trykker på en knapp? Bruk multi action til å få Stream Deck til å gjøre en serie med handlinger for deg.

I siste versjon av Stream Deck applikasjonen (5.3) som kom ut for en uke siden, så har de gjort noen små forbedringer av sin multi action funksjon. Det minnet meg på at jeg har fått spørsmål om hvordan jeg bruker denne funksjonen, så jeg tenkte å gi to eksempler.

En multi action er rett og slett at når du trykker på en knapp på Stream Deck, så utfører den flere handlinger i sekvens. Du kan bruke alle handlinger du har tilgjengelig i Stream Deck i en multi action, både standard funksjonene og alle plugins som finnes til Stream Deck.

Poste til #some når jeg spiller

Når jeg starter God of War har jeg satt opp en multi action som poster en melding til Mastodon og Twitter før den starter opp selve spillet. Jeg har lagt opp et halvt sekund pause mellom hver handling, bare fordi jeg har en følelse av at det gjør det litt mer stabilt når jeg kommuniserer med eksterne API’er:

Stream Deck multi action
En relativt enkel multi action

Dette kan være kjekt hvis du er en streamer eller lignende hvor du ønsker å informere følgere kjapt om at du er igang med å spille noe.

Starte opp applikasjoner og sette dem opp

Jeg har laget meg en «SuperOffice» knapp. Den starter opp de applikasjonene og websidene jeg bruker i SuperOffice og legger dem opp akkurat der jeg liker å ha dem på skjermene mine.

Dette løser jeg ved å bruke et par plugins til Stream Deck, den viktigste er «Windows Mover» fra BarRaider. Denne lar meg angi nøyaktig hvor på skjermen og hvor store jeg vil at vinduene skal være:

Stream Deck avansert multi action
En litt mer avansert multi action

Denne multi action tok litt tid å sette opp og var litt plundrete, men det er fantastisk deilig å starte opp PC’en om morgenen, logge inn, trykke på knappen og hente seg noe å drikke. Når jeg er tilbake er alt startet opp og satt opp akkurat slik jeg liker å ha det.

Jeg tror ikke dette trenger så mye mer forklaring, her er det bare fantasien som setter stopper for hva du kan automatisere, spesielt om du tar i bruk noen av de kule plugins’ene til Stream Deck. Du kan jo også potensielt lage egne Powershell script, IFTT.com eller lignende som du igjen trigger inne i en multi action.

En kommentar om “Multi Action på Stream Deck”

Legg igjen en kommentar