Stray – dystopisk kattespill

Satt i en ukjent fremtid der menneskene har blitt utryddet og erstattet med noen redde, men vennlige roboter, spiller du en katt som prøver å finne veien hjem.

Du er en villkatt som har levd et fredfullt liv på skyskrapertakene i en dystopisk cyberpunkverden der menneskene er utryddet og bygningene tilsynelatende forvitrer.

Så en dag faller du ned, ned flere hundre etasjer og ender opp på gateplan. Her finner du en hyggelig liten robot-drone som vil hjelpe deg med å finne veien opp igjen. Det blir en ferd full av utfordringer, utforskning og tidvis dødelige trusler.

Dette fancinerende indie-spillet er tilgjengelig for Playstation og PC og er i skrivende stund på tilbud til rett under 200-lappen hos Steam.

Jeg har bare spilt det et par-tre timer så langt, men dette er nyskapende og veldig kult! Det bringer tilbake gode minner fra Alley Cat som jeg mistenker også har vært en stor inspirasjonskilde for utviklerne her. Her er en liten sekvens hvor jeg spiller:

Klipp fra min Twitch kanal

Spillet må spilles sent på kvelden med det meste av lys avslått så du kommer skikkelig inn i stemningen og den fascinerende verden utviklerne har laget.

Spillet er nominert i kategorien «Playstation game of the year» til årets Golden Joystick Awards.

Jeg strømmer litt Stray på Twitch for tiden, så er du interessert kan du se litt gameplay og høydepunkter der.

🙂

3 kommentarer om “Stray – dystopisk kattespill”

Legg igjen en kommentar