Twitch Studio: «fryse webkamera»

Jeg er ganske fersk i å lage sendinger på Twitch, så dette er kanskje en selvsagt ting, men jeg har ikke funnet noen som har skrevet om dette. Her er uansett en kjapp guide til hvordan «fryse» bildet fra webkamera.

Se for deg at du har en sending på Twitch, også skjer det ett eller annet som gjør at du ikke har lyst til å dele webkamera en liten stund. Du kan selvfølgelig bytte scene, men kanskje du egentlig bare har lyst til å «fryse» bildet fra webkamera.

OK, dette er litt juks; jeg fryser ikke webkamera med denne guiden, jeg skjuler webkamera og viser et bilde istedet.

Jeg har altså rett og slett tatt et bilde med webkamera. For å være ærlig med seerne har jeg også funnet et «kamera av» ikon som jeg har lagt på bildet. Tilslutt har jeg redigert scenen jeg bruker når jeg sender slik:

Twitch Studio redigering av lag
Redigering av lag til scenen

Jeg har altså lagt til bildet, gitt det ett navn og lagt det som et lag bak rammen og webkamera.

Dette gjør at når jeg deaktiverer kamera, så synes bildet jeg har laget. Aktiverer jeg kamera igjen, så legger det seg over bildet.

Integrasjon med Stream Deck

Jeg bruker Stream Deck og her har jeg laget en mappe med Twitch-aktiviteter. Noen relatert til Twitch Studio, andre direkte med Twitch sine API’er. Twitch Studio er en plugin til Stream Deck mens Twitch kommandoene er standard funksjonalitet i Stream Deck.

Her kan du se at jeg har brukt «Show/Hide Layer» funksjonen, valgt scene og lag som skal skjules/vises når jeg trykker på knappen.;

Stream Deck oppsett for Twitch / Twitch Studio
Min Twitch mappe på Stream Deck

Jeg kunne selvfølgelig også potensielt her gått enda lenger og brukt en Multi Action knapp som både skjulte kamera og skrudde av mikrofonen.

Nå er det sikkert mange som vil si: Bruk Open Broadcast Studio (OBS) istedet! Joda, jeg hører dere og jeg har lastet det ned og begynt å sette det opp også, men brukerterskelen var litt høyere. Enkeltheten i Twitch Studio var det som fikk meg til å begynne å sende på Twitch.

Så får vi se etterhvert om jeg går over til OBS når jeg får større behov for tilpasning og kontroll.

En kommentar om “Twitch Studio: «fryse webkamera»”

Legg igjen en kommentar