«MastodonDeck» – Mer kontroll på tutene

Kommer du fra Twitter til Mastodon og savner TweetDeck? Fortvil ikke, Mastodon har et lignende grensesnitt innebygget, du må bare velge det i innstillingene.

De siste dagene har det eksplodert med nye brukere på Mastodon. Det ser ut til at Elon Musk sitt oppkjøp av Twitter med tilhørende varslede endringer gjør at hundrevis av folk nå finner veien til Mastodon. Det synes jeg er veldig stas og det har de siste dagene eksplodert med nye følgere og innhold i min Mastodon-feed.

Jeg har alltid brukt TweetDeck som mitt hovedgrensesnitt for Twitter og savnet det litt. Så fikk jeg et tips fra en annen Mastodonbruker om at dette har faktisk Mastodon innebygget.

Du må bare gå på Innstillinger, Utseende og velge å «skru på det avanserte nettgrensesnittet»:

Mastodon innstillinger
Innstillinger

Voila, du har ett kolonnebasert grensesnitt hvor du kan lage kolonner basert på emneknagger og lignende. Veldig kult. Eneste jeg nå savner egentlig er muligheten til å lage lister over brukere.

Ett annet tips mens du først er inne i innstillingene, er å slå på «autoavspill animert GIF-filer». Usikker på hvorfor dette som standard er av, men jeg liker nå å ha dette på ihvertfall.

Som en «app»

Enda kulere når du har gjort dette, er selvfølgelig å «installere Mastodon som en app». Hvordan gjøre dette, har jeg skrevet om for Vivaldi, hvordan du gjør det i andre nettlesere vet jeg ikke, men det er mulig såvidt jeg har skjønt.

Installer Snabelen med Vivaldi
Installere som en «webapp»

Etter å ha gjort dette, kan du jo pinne applikasjonen på startlina på Windows eller i dock’en på Mac OS / Linux, som jeg har gjort her på Fedora Linux:

Gnome Dash

Sånn blir det da seende ut hos meg på Windows:

Mastodon som en webapp
Mastodon som «app» på Windows

Så hva venter du på? Bli med på moroa og registrer deg på snabelen.no idag og følg meg 🙂

Legg igjen en kommentar