Need for Speed Unbound

Mange har ventet lenge på en ny tittel i denne serien som har sluppet spill nesten årlig siden 1994. Denne gangen har de gjort noen uvante grep.

Jeg skal ikke si jeg har spilt alle spillene opp igjennom årene, men jeg har spilt ganske mange av dem. Favorittene mine er nok «Porche Unleashed» fra 2000 og «Hot Pursuit 2» fra 2002. Etter det følte jeg at serien gikk i en ny retning hvor det ble mer fokus på å bygge et crew og garasje enn å kjøre bil i uanstendig høye hastigheter.

Med årets «Unbound» føler jeg at de er litt tilbake på riktig spor igjen, og det er kanskje ikke så rart. Criterion Games har tatt over stafettpinnen og da må det jo bli gøy å kjøre bil igjen, for det er ingen ringere enn de som står bak den legendariske Burnout-serien.

For å si det sånn: Det er mye Paradise City (Burnout Paradise) i Lakeshore City 😉

Konseptet er ganske uoriginalt og klassisk; du er en ung mekaniker på et verksted i Lakeshore City som har brukt sommeren på å restaurere et bilvrak og vil prøve deg på den illegale gaterace arenaen som herjer over hele byen.

Friheten til å style bilene er ganske stor, friheten til å lage din karakter er også ganske stor, men her har utviklerne blandet to helt forskjellige stilarter:

NFS Unbound safehouse
Safehouse

Mens bilen og omgivelsene er riktig så realistiske og flotte, så ser du at karakteren min ser ut som en tegneseriefigur. Alle menneskene i «Unbound» ser faktisk ut som ganske enkle tegneseriefigurer.

…og det stopper ikke der, når du er ute og kjører så kommer det tegneserie-aktige spesialeffekter når du sladder, spinner, hopper, kræsjer, o.l. Du kan faktisk tilpasse selv farger og lignende på disse effektene:

NFS Unbound drift under race
Drifting

Du kan kjøre forskjellige typer gateløp hvor det er små og store pengepremier, også kan du ta små oppdrag med å kjøre ettersøkte førere eller stjålne biler fra A til B uten å bli tatt av politiet.

Oppdragene gir deg også av og til tilgang til nye «safehouses» som du kan kjøre til for å putte pengene du vinner i banken og for å bygge om bilen din.

Her kan du se jeg spiller litt NFS Undbound:

Konklusjon

Jeg vente meg ganske raskt til det rare grafikk-grepet de har gjort, og jeg liker det på en måte. Det gjør at spillet skiller seg ut i et marked hvor det er ganske mange relativt like spill etterhvert.

Dette er ikke verdens beste bilspill på noen måte. Det har den beste kjøreopplevelsen for noe NFS-spill jeg har spilt, uten tvil, men er det kjøreopplevelse og en liten anelse med galskap du er ute etter, sjekk heller ut Forza Horizon 4 eller 5, men liker du gaterace stilen til NFS med cheesy historiefortelling og fete rytmer som dunker mens du spinner av gårde. Da er dette et av de desidert kuleste, om ikke det kuleste bilspillet idag (potensielt helt til det eventuelt kommer et nytt Burnout spill)!

Som en gammel NFS entusiast, så må jeg innrømme at jeg har kost meg veldig med de 10 timene gratis spill jeg fikk via EA Play abonnementet mitt. Kommer jeg til å kjøpe spillet til fullpris? Jeg skal prøve å vente for å se om det kommer et førjulssalg, men spillet skal kjøpes inn, det kan du vedde på 😎

Legg igjen en kommentar