2022 – Mine topp 3 TV-serier

Det var mye bra serier for strømming i 2022, vi har langt fra klart å strømme oss igjennom alle, men det har blitt endel bra serier, her er mine topp tre.

Før jeg går løs på de tre jeg likte aller best, så må jeg nevne noen serier jeg syntes var bra, men som ikke nådde helt opp til pallen:

  • House of Dragons (HBO): Dette er serien jeg hadde størst forventninger til i 2022, og kanskje var det nettopp fordi at forventningene var så store at jeg ikke ble helt begeistret for serien. Det ble for liten handling, for lite drager, for lite blod og gørr. Siste episoden dog, var helt fantastisk! Gleder meg til sesong 2.
  • The Peripheral (Prime Video): Løst basert på boka med samme navn av William Gibson, en av de mest kjente pioneråndene innen Cyberpunk sjangeren med Chloë Grace Moretz i rollen som en VR-gamer som roter seg borti et skikkelig komplott. Gleder meg til sesong 2, denne kan fort havne på pallen neste år!

Så er vi oppe på pallen, jeg tar det fra bunn til topp.

Barbaren (Netflix)

En fantastisk tysk serie som nå er ute i to sesonger. Handlingen er satt til det romerskokkuperte Germania der vi følger tre barndomsvenner fra en liten landsby som leder an opprøret mot romerne.

Her tvinges du til å følge godt med for det snakkes utelukkende på tysk og latin. Jeg gleder meg enormt til sesong 3.

The Rings of Power (Prime Video)

Ved siden av House of Dragons var dette kanskje den mest overhypede serien i år, men i motsetning til House of Dragons så leverte Amazon Prime Video så til de grader varene!

Den walisiske skuespilleren Morfydd Clark kledde rollen som alven Galadriel til perfeksjon og handlingen ble så troverdig som en historie med orker, alver, dverger og slemme trollmenn kan bli.

Det er kun en grunn til at dette ikke ble årets beste serie for meg, og det er en litt stusselig anti-helt med en utrolig evne til å overleve kalt Cassian.

Star Wars: Andor (Disney+)

Alle som har sett Star Wars: Rogue One vet hvordan det ender for Cassian Andor, en relativt ukjent og tilsynelatende uinteressant tilfeldig opprører. Så da Disney annonserte at de skulle lage en serie rundt ham var jeg mildt sagt skeptisk.

….men fyttikatta for en serie! Star Wars filmene og serien har tradisjonelt sett gitt litt blaffen i å grave i hvordan det kan ha vært å leve på noen andre planeter enn Tatooine. Egentlig så er det vel bare Boken om Boba Fett som har gravd litt i samfunnene i galaksen i det hele tatt.

Jeg elsket serien, kona elsket serien, alle kritikere og Star Wars fans der ute ser ut til å elske serien. Har du ikke sett den, se den!

Ryktene skal ha det til at sesong 2 leder opp til Rouge One, så da blir det antagelig bare med to sesonger og det tenker jeg passer formatet perfekt.

NB: Har du ikke sett Rogue One ennå, ville jeg kanskje ventet til etter sesong 2 av Andor.

En kommentar om “2022 – Mine topp 3 TV-serier”

Legg igjen en kommentar