The SEO Framework

Hvilken SEO utvidelse skal du bruke til WordPress? Etter å ha prøvd ganske mange har jeg landet på gratisversjonen av The SEO Framework.

I mange år brukte jeg SEO Ultimate, men så sluttet de å oppdatere og til slutt knakk den gamle koden bloggen min og jeg måtte bytte den ut. Jeg prøvde mange forskjellige SEO innstikk, men det var tre problemer som gikk igjen med alle sammen:

  1. For lite funksjonalitet og å oppgradere til Pro-versjon er altfor dyrt for en liten blogg
  2. Gratisversjonen drukner deg i reklame for Pro-versjonen og/eller andre innstikk
  3. SEO innstikket gjør nettstedet kjempetregt

Så kom jeg tilfeldigvis over The SEO Framework. Til å være et SEO innstikk for WordPress så er det en ganske minimal SEO løsning, men jeg likte den veldig godt av flere årsaker:

  1. Den ser ikke ut til å dra ned ytelsen til bloggen noe i det hele tatt
  2. Brukervennlig med gode forklaringer til omtrent alle valg
  3. Ikke noe mas om å kjøpe premium-abonnement

Generelle SEO innstillinger

Her er en av styrkene til The SEO Framework for en webmaster som ikke har lyst til å bruke masse tid på å tweake SEO innstillinger. Innstillings-dialogene er enkle med gode forklaringer og fornuftige standard-instillinger.

Det er mange valg, så her har jeg bare kollapset alle for å gi en generell forståelse av hvor omfattende SEO Framework er.

SEO Framework innstillinger, alle kollapset
SEO Framework settings

The SEO Framework har også endel «extensions», altså flere WordPress innstikk som utvider funksjonaliteten. De aller fleste av disse krever «Premium» abonnement på The SEO Framework. Jeg har ikke installert noen av disse innstikkene.

SEO felter for innlegg

Når du skriver et nytt innlegg, får du opp SEO valg under innlegget. Dette føler jeg er ganske standard og likt de fleste andre SEO innlegg for WordPress.

SEO Framework - Redigere innlegg
Legg til SEO tilpassede meta-data til hver enkelt post

I listen over innlegg lager The SEO Framework en tabell med farget status for alle tingene du bør tenke på når du lager et blogginnlegg. Hold musa over de røde eller gule statusene og du får tips om hva du bør gjøre for å få bedre SEO for det spesifikke innlegget:

SEO Framework - status i innleggslisten
Tips til forbedringer i listen over innlegg

PageSpeed Insights score

Hvordan teste om du har god SEO, sideytelse, tilgjengelighet, osv? PageSpeed Insights fra Google er en veldig god ressurs for sånt.

…og jeg får virkelig god score over hele linja for gauteholmin.no nå for tiden og spesielt på SEO der jeg scorer 100% med grønn hake på absolutt alle punkter:

PageSpeed Insights SEO score for gauteholmin.no
Resultat fra måling gjort 13.03.2023

Konklusjon

Det er noe funksjonalitet jeg savner fra SEO Ultimate som bedre tilpasning av URL’er og 404 overvåkning, men totalt sett er jeg veldig fornøyd med The SEO Framework. Det er akkurat så avansert at det gjør jobben, men samtidig så minimalt at du ikke føler det kommer i veien.

Jeg liker veldig godt at du i praksis kan bruke gratisversjonen uten å vite at det finnes flere premium-abonnementer. Det er ikke noe mas om å oppgradere eller funksjoner som vises, men ikke fungerer uten abonnement.

Legg igjen en kommentar