Xiaomi Smart4u sykkelhjelm

Ja, eller Xiaomi Smart4u City Riding Smart Flash Helmet som den egentlig heter. Har denne noe godt for seg da? Jeg har testet den.

Bare for å ta det åpenbare med en gang: Hjelmen har få lufteluker, noe som er fint når det regner, men ikke når du trener. Dette er dermed en klassisk «bysykkel-hjelm» (ligger i navnet også egentlig), en hjelm du bruker når du er ute og sykler en tur uten mål om å bli særlig svett.

Det er også dermed en hjelm nærmest skreddersydd for pendlersykling med elektrisk sykkel, hvilket tilfeldigvis er mitt bruksområde for den.

Utseende og komfort

Hjelmens ytterside er fremstilt av polykarbonat mens hjelmens innerside består av polyesterskum med høy densitet, ganske likt de fleste sykkelhjelmer som er i samme prisklasse.

Du får hjelmen i to størrelser og to farger, samt at det er en sånn klassisk dings i bakhodet for å stramme hjelmen til. Jeg har da fått den største hjelmen i hvit farge (du kan også få den i svart) Personlig, mulig jeg har et rart formet hode, så synes jeg som regel slike type hjelmer blir sittende litt sånn halvveis behagelig på og seile litt fra den ene siden til den andre.

Det er derfor jeg hovedsakelig foretrekker skateboard-hjelmer som kommer i flere størrelser og er mer støpt i bedre passform.

Likevel må jeg innrømme at denne hjelmen er av de absolutt bedre hjelmene jeg har prøvd med justerbar størrelse!

Hva er så smart da?

Vi vet jo at teknologiselskaper, spesielt kinesiske elsker å kaste ordet «smart» på alt av produkter. I dette tilfelle så gjelder det det røde lyset på baksiden av hjelmen. Du kan sette den til å blinke rødt som hvilken som helst annen lykt, eller så kan du ha den i «smart modus» hvor den kun blinker med en av de syv små ledlampene i dagslys og først etter mørkets frembrudd går over til å bruke alle lampene. Den oppdager også når du bremser hardt opp og lyser opp som et bremselys i ett sekund eller to. Det sistnevnte er veldig kjekt når du sykler i trafikkerte områder som for eksempel Oslo sentrum.

Xiaomi Smart4U bakfra
Hjelmen sett bakfra med lyset slått av

Ved hjelp av en magnetisk lader, så lader du opp hjelmen raskt og enkelt. Med en enkel oppladning kan du ha hjelmen på standby i 180 timer eller bruke den i 36 timer i strekk, så du trenger ikke lade den så ofte. Utfordringen slik jeg ser det vil nok heller være at siden det er en proprietær magnetlader å finne igjen ladekabelen når du trenger å lade.

Konklusjon

Du kan få hjelmen i svart eller hvit farge, to forskjellige størrelser og den koster rundt sju hundre kroner. Jeg synes det er en helt grei hjelm til den prisen, den er ikke fullt så komfortabel som min TrippleEight hjelm, men vesentlig bedre å ha på hodet enn min Thousand hjelm.

Siden min favoritthjelm fra TrippleEight nylig reddet livet mitt i et ublidt møte med en bil og ble smadret, så er Xiaomi Smart4u City Riding Smart Flash Helmet min nye hovedhjelm.

Xiaomi Smart4U på Gaute forfra
Hjelmen sett forfra på hodet mitt

Lyset tror jeg er en stor fordel i vintersesongen, men samtidig så bruker jeg da primært en skihjelm for mer varme på ørene, så hjelmen faller for meg litt mellom to stoler.

Jeg fikk denne hjelmen fra 2Tech.no for test i fjor (ja, jeg skulle lagt ut denne testen for lenge siden), men jeg ser nå at den nettbutikken ikke eksisterer lenger. Vil jeg anbefale hjelmen?

Usikker…

Hjelm er en hygiene-ting, jeg vil nok først og fremst anbefale å fysisk prøve forskjellige hjelmer i butikker og finne en hjelm som du både synes er kul på deg, men også som er komfortabel å ha på hodet.

Legg igjen en kommentar